El Maresme ha estat molt castigat pel temporal.
El Maresme ha estat molt castigat pel temporal.

Més de 2.000 usuaris sense subministrament elèctric al Maresme a causa del temporal

Endesa ha informat als ajuntament dels municipis afectats que els operaris de la companyia treballen per normalitzar el servei el més aviat possible

El pas del temporal Gloria pel Maresme ha deixat més de 2.000 usuaris sense subministrament elèctric i els ajuntaments han tancat la majoria d’equipaments públics per prevenció, en vista a la segona fase del temporal prevista per aquest dimecres. A Arenys de Mar 1.900 abonats estan sense llum des de primera hora del matí i a Vilassar de Mar uns 300 usuaris més, segons ha informat Endesa. Els que sí que han tornat a la normalitat són els centres educatius que dimarts van tancar i aquest dimecres han reobert amb incidències puntuals en alguns municipis. La majoria dels consistoris mantenen tancats els espais públics i segueixen recomanant a la població no fer cap activitat a l’aire lliure durant el dia.

Els efectes més adversos del Gloria se'ls ha endut el municipi de Malgrat de Mar, on la crescuda del riu Tordera ha fet caure dos ponts. Això ha provocat la interrupció del servei de la linia R1 de Rodalies fins a Maçanet i no permet la circulació de vehicles per la carretera que comunica amb Blanes. El pas del front aquesta matinada per Malgrat ha provocat també l’enfondrament d’un mur de l’aparcament del CAP i un vehicle ha caigut a la riera de Palafolls, sense provocar cap dany personal. El sector on s’ubiquen els càmpings, també ha quedat tallat. De fet, l’ajuntament ha informat aquest mati que els bombers han rescatat amb helicòpter 5 persones en aquest lloc i la policia local ha recatat una familia que viu en una casa aïllada entre Molí Vell i la carretera de Mas Bages. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha visitat aquest dimecres Malgrat de Mar per veure els efectes del temporal.

Excepte a Malgrat de Mar, els infants del Maresme que dimarts van quedar-se a casa, han pogut tornar a les escoles que han reprès l'activitat amb incidènces en alguns municipis. A Sant Pol de Mar l’ajuntament ha avisat a les families que l’escola Sant Pau tancarà al migdia i ha demanat que recullin els alumnes a les 12.30 h, a causa de la crescuda del cabdal d'aigua de la riera, molt proper al centre. I a Arenys de Mar, els instituts Els Tres Turons i Joan Maragall han hagut de supendre l’activitat per problemes amb el subministrament elèctric.

També s’han quedat sense llum des de la nit d’aquest dimarts més de 2.000 usuaris a Vilassar de Mar i Arenys de Mar. Endesa ha informat als ajuntament d’aquestes poblacions que els operaris de la companyia treballen per normalitzar el servei el més aviat possible. La majoria dels talls s’han produït per la caiguda de branques al cablejat elèctric. També hi ha talls elèctrics als Centres d’Atenció Primària que no poden atendre amb normalitat els pacients que tenien una visita concertada.

El temporal Gloria també ha provocat talls de carrers. A Vilassar està prohibit creuar el pas soterrani de l’estació de tren després que hagi quedat inundat i a Mataró no es pot accedir, ni amb cotxe ni caminant, al passeig marítim mentre no s’acabin les tasques de neteja per retirar els efectes del fort onatge que ha sacsejat el litoral del Maresme. A Mataró aquest dimecres al matí s’ha reunit el comitè de crisi del pla d’emergècies municipal per coordinar les actuacions i fer balanç del temporal. Segons ha informat l’ajuntament, la policia local ha registrat 306 incidències des de l’inici del temporal Gloria.

Pel que fa als equipaments públics, la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar segueix tancada durant aquest dimecres després que la façana hagi quedat afectada pel temporal. A Mataró el Centre Cívic Molins i la piscina municipal tampoc han obert les seves portes. On sí que s’han obert els equipaments esportius municipals és a Vilassar de Mar, que només manté tancats els que estan a l’aire lliure.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive