Suport a les famílies amb fills que tenen TEA
Suport a les famílies amb fills que tenen TEA

Suport a les famílies amb fills diagnosticats amb autisme

L'Hospital de Mataró organitza sessions grupals per a famílies amb fills que pateixen TEA, per donar-los pautes d'actuació i facilitar-los informació sobre el trastorn

L’Hospital de Mataró organitza sessions grupals per a famílies amb fills amb diagnòstic recent de Transtorn de l'Espectre Autista (TEA). El diagnòstic d'aqust transtorn, que pateixen 1 de cada 100 infants causa un fort impacte en el seu entorn.

El TEA, que afecten a la comunicació i al comportament de l'infant, s'acostuma a diagnosticar entre els 18 mesos i els 3 anys i és més comú entre els nens que entre les nenes. El Consorci Sanitari del Maresme ha impulsat trobades amb les famílis d'aquests infants, de la mà d'un equip de salut mental, on se'ls acompanya, se'ls facilita informació sobre el transtorn i se'ls donen pautes d'actuació. La setmana passada es va celebrar la primera d'aquestes trobades.

Entre d'altres qüestions, es van tractar temes com ara els senyals d'alarma per a un diagnòstic precoç, els falsos mites que acompanyen aquest transtorn, com ara que està causat per les vacunes, que és una malaltia (es tractad 'un transtorn sense cura), que els infants que ho pateixen no tenen sentiments, o que són agressius, que no poden anar a l'escola o que són genis. 

Entre els senyals que ens poden indicar que un infant pateix TEA, hi ha elements com ara que evitin el contacte visual amb altres persones, que facin moviments repetitius no habituals, que li molestin excessivament els sorolls, que li costi canviar de rutines, que prefereixi sempre jugar sol o que no contesti quan se'l crida pel seu nom. 

 

Comentaris (2)

María José Fa 7 mesos
Un diagnòstic en edat primerenca és molt important per treballar les dificultats que hi presenti un infant amb TEA, però si què és cert que la Seguretat Social presenta recursos molt escassos per atendre aquestes necessitats que hauran de ser atesses amb especialistes de l'àmbit privat... Així doncs, quina bona notícia aquesta de l'Hospital de Mataró!
Merce Fa 7 mesos
No som persones transtornades som persones ,que veiem la vida d’una altre manera ,l’impacte el revem Per part de la societat y del sistema de salut mental y educatiu ,que no están ni de lluny prepárats Per ajudar en nostre colectiu ,necessitem mes recursos y ajudes ,ja ni ha prou de invalidarnos

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive