La salut sexual i reproductiva serà el tema de La Marató
Notícies relacionades
La salut sexual i reproductiva serà el tema de La Marató

La salut sexual i reproductiva serà el tema de La Marató

És el primer cop que es toca aquesta temàtica al gran programa de TV3 i la campanya de sensibilització i divulgació promourà la prevenció especialment entre els joves

banner no facis cua3
 

L'edició del 2023 de La Marató de TV3 estarà dedicada per primera vegada a la salut sexual i reproductiva, segons ha informat la CCMA en un comunicat. Així ho ha aprovat el Patronat de la Fundació La Marató de TV3, a proposta de la Comissió Assessora Científica. El programa solidari se celebrarà el 17 de desembre i la seva campanya de sensibilització i divulgació promourà la prevenció especialment entre els joves. Segons detalla la CCMA, aquesta temàtica engloba el conjunt de patologies que afecten més la població. Són unes malalties que tenen una proporció de persones afectades en una població i moment concrets de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència que s'estima en 210.905 casos cada any.

Aquestes són unes xifres que representen un cost sanitari per al sistema de salut, situat en el 12,2%. En l'àmbit de la recerca, els equips d'investigació en salut sexual i reproductiva signen el 9% de les publicacions científiques catalanes, que els posicionen en la mitjana mundial.

En aquesta edició es veuran reflectides les patologies i complicacions relacionades amb l'aparell reproductor, la medicina reproductiva i les vinculades a l'embaràs i el part, entre d'altres. Alguns exemples d'aquestes malalties i problemes, que afecten greument especialment les dones, són la preeclàmpsia, l'endometrisi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià i el vaginisme, els problemes associats a la menstruació i a l'etapa de la menopausa, la prematuritat, les disfuncions sexuals o les disfuncions del sòl pelvià.

Amb perspectiva de gènere

La Marató d'aquest any vol posar especial atenció en la necessitat de contemplar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la medicina i la recerca.

El programa conscienciarà i informarà els joves, especialment les nois, sobre el fet que la salut sexual i reproductiva té un efecte profund al llarg de tota la vida. La Marató també vol contribuir a revertir el fet molts dels problemes que afectes les dones, per la seva especificitat biològica, s'han invisibilitzat o s'han tingut poc en compte al llarg dels segles.

236 milions recaptats des del 1992

Des del 1992, any de la primera edició, La Marató de TV3 ha recaptat més de 236 milions d'euros. Els fons procedents de donatius han permès finançar 985 projectes de recerca duts a terme per 1.639 equips amb la implicació de 9.674 investigadors.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive