Passar la Covid-19 pot reduir la mida global del cervell
Passar la Covid-19 pot reduir la mida global del cervell

Passar la Covid-19 pot reduir la mida global del cervell

Investigadors de la Universitat d'Oxford afirmen que els efectes també s'observen en casos d'infecció de Covid lleu

La covid-19 pot reduir la mida global del cervell i danyar el teixit vinculat a la part olfactiva, segons un estudi d'investigadors de la Universitat d'Oxford publicat a la revista 'Nature'. L'estudi ha analitzat els escàners cerebrals d'un total de 785 participants d'entre 51 i 81 anys del Biobanc del Regne Unit, als quals se'ls va fer dos escàners cerebrals distanciats en el temps. 

D'aquests 785, 401 van donar positiu per infecció de SARS-CoV-2 entre el primer i el segon escàner, la majoria passant la malaltia de forma lleu. La resta, 384, van servir de grup control. 

Menys matèria grisa

Entre els efectes significatius identificats en comparar els dos grups han observat una major reducció del gruix de matèria grisa, canvis en els marcadors de teixit en regions connectades a la part olfactiva i una reducció de la mida global del cervell en aquells que sí que havien passat la malaltia.

Els efectes eren més pronunciats en les persones de més edat i en aquells hospitalitzats per la malaltia. Amb tot, l'estudi remarca que els efectes s'han evidenciat també en casos de covid lleu i asimptomàtica. Ara, els investigadors apunten que cal veure amb un seguiment addicional si l'impacte nociu en el cervell es pot revertir parcialment o si els efectes persistiran a llarg termini.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive