Millores laborals per a les guàrdies de l'Hospital de Mataró
Notícies relacionades
Millores laborals per a les guàrdies de l'Hospital de Mataró

Millores laborals per a les guàrdies de l'Hospital de Mataró

El Consorci el considera el primer pas de la nova etapa de negociació col·lectiva amb les diferents àrees de personal del centre

Treballadors i direcció del Consorci Sanitari del Maresme han signat l’acord que permet la millora de les condicions laborals de les guàrdies mèdiques a l’Hospital de Mataró. Segons el Consorci és el primer pas de les millores progressives en diferents àrees i col·lectius en el marc d’una nova etapa de la negociació col·lectiva després de la recuperació de l’autonomia econòmica de l’Hospital.

Si a mitjans d’octubre esclatava la conflictivitat laboral amb l’anunci d’una vaga de guàrdies dels facultatius de l’Hospital i a mitjans de novembre aquesta vaga durava només tres dies perquè arribava un principi d’acord, aquest ara es plasma en el firmat pels representants legals del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i de l'Associació Professional Facultativa (APF). És un acord per modificar el pacte de guàrdies mèdiques vigent, signat en data 20 de desembre de 2012 i prorrogat en data 29 de juliol del 2015.

En tractar-se el CSdM d’una empresa pública, les millores aplicables el 2023 estan condicionades a l’aprovació, per part del Parlament de Catalunya, dels pressupostos públics per a l’any vinent.

La clau, la recuperació de l’autonomia

Explica el Consorci que és en l’actual etapa, un cop recuperada l’autonomia de gestió, el juny passat, que pot valorar nous acords de millora en les condicions laborals per als treballadors. “Les guàrdies són el primer exemple del retorn a la normalitat de la negociació col·lectiva”, asseguren..

A partir de la recuperació de l’autonomia, el gerent del CSdM, Ramon Cunillera, es reuneix amb els membres del comitè d'empresa per formalitzar l'inici d'un procés de negociació orientat a concretar acords específics que comportin millores en àrees concretes. En aquella reunió, celebrada el mes de juliol, el comitè de treballadors presenta un document (una "plataforma de millores") que enumera un seguit d'aspectes a revisar, i que marca el full de ruta de la negociació col·lectiva a casa nostra: el pacte de guàrdies és el primer fruit de la reobertura d'aquest procés negociador.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive