Luis Enrique sopa sis ous: és saludable?
Luis Enrique sopa sis ous: és saludable?

Redacció

Luis Enrique sopa sis ous: és saludable?

L’ou és una gran font de proteïnes d’alta qualitat, però molts es pregunten si el que fa l'ex-seleccionador espanyol és correcte.

Unes declaracions de l’exseleccionador espanyol, Luis Enrique, van fer que la gent es posés les mans al cap. Bé, en realitat moltes de les seves declaracions provoquen aquest escenari, en un entorn mediàtic dominat pel rancor, els odis, les fílies, les fòbies, les ganes de polèmica i de passar factures... però nosaltres ens referim, concretament, a unes declaracions que va fer assegurant que havia sopat sis ous. El blog Cuídate Plus analitza si això és sa o no ho és.

Totes les fonts consultades coincideixen a destacar l'interès alimentari de l'ou per la seva aportació quant a proteïnes d'alta qualitat, cosa que significa que contenen tots els aminoàcids considerats essencials, segons explica Ramón de Cangas, doctor en Biologia Molecular i Funcional per la Universitat d'Oviedo i dietista-nutricionista per la Universitat de Navarra.

A més, aporta algunes vitamines del grup B, com la B12, i vitamines liposolubles com la vitamina D. També conté minerals com fòsfor, seleni, ferro, iode i zinc, de manera que en conjunt és una important font d'antioxidants, indica Violeta Ramírez, coordinadora del grup de treball d'Alimentació i nutrició de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SemFYC).

En el passat, l'ou va ser un aliment bastant injuriat vinculant-ne el consum amb un augment substancial dels nivells de colesterol, de manera que es recomanava no ingerir-ne més de dos o tres a la setmana. Tot i que l'evidència científica ha desmuntat aquesta creença, en part encara cueja i explica la sorpresa que han causat les declaracions de Luis Enrique.

“Avui sabem que el nivell de colesterol a la sang no es relaciona directament amb el nivell de colesterol dietètic, és a dir, present als aliments, ingerit”, apunta Beatriz Robles, llicenciada en Tecnologia dels Aliments i diplomada en Nutrició i Dietètica. I actualment s'accepta com a saludable consumir ous diàriament, explica Ramón de Cangas, que indica a més que no hi ha risc per a la salut per menjar-ne, algun dia, sis unitats.

El problema, coincideixen a assenyalar tots els experts consultats, és que si es menja una quantitat elevada d'ous, aquesta pauta desplaçarà el consum d'altres aliments també interessants. No obstant, Luis Enrique havia acompanyat el sopar en què va incloure 6 ous de mongeta tendra, pastanaga i moniato, a més de iogurt.

Violeta Ramírez explica que l’Organització Mundial de la Salut recomana el consum d´un ou al dia com a marc general i que les pautes finals han de ser adoptades en funció dels requeriments de cada persona. A l'hora d'analitzar els macronutrients de l'ou, Ramírez també assenyala que, del total de lípids, el 35% són saturats i el 65% insaturats, i d'aquests la major part són monoinsaturats. Això significa que la proporció entre els àcids grassos saturats i insaturats de l'ou és nutricionalment recomanable i el fa un dels aliments d'origen animal amb millor composició greixosa perquè et protegeix, entre altres beneficis, “del desenvolupament d'arteriosclerosi i malalties cardiovasculars, activitat inflamatòria en general, així com davant de processos degeneratius”.

Sigui com sigui, evidentment no és el mateix menjar-se sis ous ferrats en abundant oli que fer-los cuits o en forma de truita francesa...

Font: cuidateplus.marca.com.

Comentaris (2)

Isabel Fa 11 mesos
No saben ni escriura bé els titulars perqué s´entenguin.
Sopa sis ous? Fa 11 mesos
En català, els ous no se sopen, es mengen. Hauria de dir "Luis Enrique menja sis ous per sopar"

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive