La quarantena de positius en covid-19 es redueix de deu a set dies
Notícies relacionades
La quarantena de positius en covid-19 es redueix de deu a set dies

L’IVA de les mascaretes pujarà del 4 al 21% a final d’any

Tot i que l’obligatorietat de dur-la es mantindrà, la rebaixa de l’IVA va entrar en vigor fa un any caduca el 31 de desembre

L’IVA rebaixat de les mascaretes té els dies comptats, tants com queden fins a final d’any. Quan comenci 2022 la fiscalitat d’aquestes passarà de l’actual 4 al 21%. El govern espanyol va aprovar el novembre del 2020 una rebaixa de l’impost que ara caducarà, tot i que la peça seguirà sent obligada durant temps.

Segons el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2022, es confirma que caducarà la reducció de l’IVA als diferents elements de seguretat higiència Covid. De fet ja quan es va aprovar per decret la rebaixa es va posar el darrer dia del 2021 com a límit. La controvèrsia en aquest cas ve del fet que la pujada de l'IVA d'aquest producte de primera necessitat es produeix quan encara és obligatori portar la màscara en interiors. I, de fet, les mascaretes poden acabar sent per sempre obligades en diferents interiors o activitats. 

Previsió de recaptar molt més IVA

La fi del tipus reduït per a l'IVA de les mascaretes és una de les qüestions que Hisenda detalla com a factor que contribuirà a l'augment dels ingressos generals per IVA en 2022 en un 9,5%. 

Els pressupostos presentats pel Govern per a 2022 són els que més despesa i recaptació plantegen en la història. Aquesta pujada en l'IVA de les mascaretes, que entrarà en vigor dies després que s'iniciï l'hivern, època de major incidència de les malalties víriques, es produeix a més en un moment de fort increment de costos per a la població amb la inflació més alta en deu anys i una gran polèmica pel preu d’altres elements bàsics com l’electricitat. 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Carles Fa 1 any
Faria riure si no fos tan pateticament ridicul. Malhauradament res de nou, en línea amb els desproposits, sí aquells als que els ciutadans ens hem d'acostumar. ?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive