L’Hospital de Mataró Anuari 2022. Foto: Csdm
L’Hospital de Mataró Anuari 2022. Foto: Csdm

L'Hospital de Mataró, premiat per la prevenció en ictus

L'Hospital de Mataró guanya el guardó internacional ESO Angels Awards per la seva excel·lència en l'atenció de pacients amb ictus

banner celulitis Colldeforn maig
 

L'European Stroke Organisation (ESO), en col·laboració amb Angels Initiative, ha atorgat el prestigiós guardó internacional ESO Angels Awards a l'Hospital de Mataró per reconèixer els seus resultats destacats en l'atenció als pacients amb ictus durant el 2022. L'hospital ha obtingut la màxima distinció, el guardó de categoria diamant, en base als seus excel·lents indicadors de qualitat assistencial.

Durant el període de l'any passat, a l'Hospital de Mataró es van atendre un total de 272 Codis ictus i es van administrar 55 tractaments fibrinolítics. Aquests impressionants resultats han estat clau per aconseguir aquest reconeixement internacional i posicionar l'hospital com a referència en l'atenció de pacients amb ictus. Els ESO Angels Awards són atorgats segons una sèrie de paràmetres de qualitat assistencial en l'actuació de codis ictus i el seguiment posterior. El premi ha estat recollit per Ernest Palomeras, cap de Neurologia de l'Hospital de Mataró, durant el 9è Congrés Anual de l'ESO, celebrat recentment a Munich.

El Codis ictus és un sistema d'activació ràpida en resposta a la sospita d'un ictus agut. Aquest sistema requereix una coordinació eficient entre diversos professionals, incloent els serveis d'Urgències, Neurologia, Radiologia i UCI, amb l'objectiu de proporcionar el millor tractament en el menor temps possible. L'Hospital de Mataró ofereix atenció als Codis ictus des de l'any 2008, i des del 2013 aquest servei és disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, gràcies a un sistema teleictus que permet l'inici ràpid del tractament en el mateix hospital, evitant retards causats per trasllats. Des de la seva implementació, més de 2000 activacions s'han dut a terme i gairebé 300 tractaments fibrinolítics s'han administrat amb èxit.

Els ESO Angels Awards reconeixen els centres hospitalaris que compleixen amb un conjunt d'indicadors que reflecteixen una atenció d'excel·lència per als pacients amb ictus. Aquests premis tenen com a objectiu destacar el treball dels equips hospitalaris i dels professionals implicats en l'atenció d'aquests pacients, així com promoure una cultura d'atenció de qualitat i millora contínua. L'Hospital de Mataró ha demostrat ser un exemple d'excel·lència en aquest àmbit, oferint una atenció de primer nivell als pacients amb ictus i contribuint a millorar els resultats clínics i la qualitat de vida dels afectats per aquest transtorn. A través de la seva dedicació constant, l'hospital ha establert una reputació de referència en el camp de l'ictus, proporcionant un model exemplar per a altres centres de salut.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive