L'Hospital de Mataró durant l'epidèmia del Covid 19. Foto  R.Gallofré
L'Hospital de Mataró durant l'epidèmia del Covid 19. Foto R.Gallofré

L’Hospital de Mataró estudia un fàrmac que pot ser efectiu contra la Covid

L’Hospital obre la porta a que un medicament per a malalts de malaltia pulmonar obstructiva crònica pugui protegir del virus

Un estudi del Consorci Sanitari del Maresme ha obert la porta a comprovar que un fàrmac per a malalts de malaltia pulmonar obstructiva crònica pugui tenir efectes beneficiosos per tractar la Covid-19. Un equip d’investigadors de l’Hospital de Mataró ha trobat indicis que els medicaments que s’utilitzen per tractar la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) també poden protegir davant de la infecció de la Covid-19. Els primers resultats apunten a un component anomenat bromur de triotropi, tal com s’explica en un article publicat a la “Revista clínica española”, un mitjà especialitzat.

Farmacèutics i metges de diferents especialitats han analitzat els 487 pacients que van estar ingressats a l’Hospital de Mataró per Covid des del 10 de març al 22 d’abril. D’aquests, 25 tenien MPOC (el 5%), un percentatge que es considera baix si es compara amb altres infeccions respiratòries com, per exemple, la grip. L’objectiu de la recerca era esbrinar si els malalts de MPOC tenen alguna característica que contribueix  a la menor infecció. 

Els broncodilatadors poden ser útils?

Els investigadors del Consorci proposen aprofundir la recerca en aquesta línia

Dins els elements analitzats en l’estudi hi ha la incidència dels medicaments inhalats, els corticoids i els broncodilatadors. S’ha comparat el tractament que reben els pacients MPOC ingressats per Covid a l’Hospital de Mataró amb el de pacients que només tenen MPOC i que han estat ingressats en d’altres centres. Només el 12% dels pacients ingressats a Mataró amb Covid i EPOC utilitzen el broncodilatador Bromur de Tiotropi; aquest percentatge és significativament inferior al que mostren les dades d’altres centres (29,5% -31,7% dels malalts ingressats només per MPOC). Aquest fet podria indicar que els pacients de MPOC que prenen Tiotropi estan millor protegits contra la infecció per la Covid-19.

Els investigadors del Consorci proposen aprofundir la recerca en aquesta línia per comprovar si, realment, aquest broncodilatador podria ser efectiu contra la Covid.

 

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive