No tothom ho sap, però entre les parets de l’Hospital de Mataró treballen professionals que no només són referents en l’àmbit local, sinó que també ocupen posicions destacades en rànquings de prestigi mundial i nacional. Aquest 2024, diversos investigadors del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han estat reconeguts per la seva contribució a la ciència i la salut, col·locant el nom de Mataró i el Maresme en l’elit de la recerca.
El prestigiós rànquing de la Universitat de Stanford, que avalua els científics més influents del món, inclou Pere Clavé, director de Recerca i Innovació del Consorci, situant-lo en el lloc 40.241 dels més de 200.000 investigadors que hi apareixen. Clavé lidera el grup de recerca en disfàgia orofaríngia i neurogastroenterologia (DYSPOD) i acumula més de 250 publicacions científiques que han tingut un impacte destacat en la comunitat científica. A la mateixa classificació trobem Mateu Serra, cap de la Unitat de Suport a la Recerca i expert en fragilitat i envelliment, que ocupa la posició 192.309. Serra és investigador principal del grup de recerca en sarcopènia, fragilitat i dependència (GRESFD).
A escala nacional, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) també ha reconegut la tasca d’aquests dos investigadors, però no estan sols. En la classificació que analitza els perfils professionals a Google Scholar, també hi figuren Xavier Labad, director del Servei de Salut Mental i Addiccions (posició 3.709), Omar Ortega, del grup DYSPOD (7.589), i Virginia Casado, especialista en Neurologia (21.692). Tots ells treballen en àmbits com la psiconeuroendocrinologia, l’estrès en psicosi o la disfàgia, línies de recerca que aborden des del Maresme amb impacte internacional.
Aquest reconeixement és el resultat d’una aposta decidida del CSdM per la recerca com a pilar estratègic. Amb línies que van des de la fisiologia digestiva i les malalties infeccioses fins a la salut mental i l’envelliment, els investigadors treballen no només per innovar, sinó per traslladar els avenços a la pràctica clínica. Això es tradueix en beneficis directes per als pacients i en un impuls a la ciència global.
Amb aquest panorama, queda clar que l’Hospital de Mataró no és només un centre assistencial: és també un focus d’innovació i excel·lència científica. Els seus professionals demostren que el Maresme compta amb autèntiques eminències en la recerca mèdica que situen el territori al mapa internacional de la ciència.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris (5)