Començar a fer una dieta és una decisió que molts prenem en algun punt de les nostres vides degut a voler aprimar-nos o bé canviar el nostre estil de vida envers un més saludable. Tot i això, hi ha moltes dietes que no es poden adaptar a tothom, ja que cada cos i persona és diferent i requereix unes necessitats particulars. Darrerament s’han posat de moda dietes com la keto i la del dejuni intermitent, que us explicarem en aquest article. Abans de començar, però, sempre recomanem que consulteu un nutricionista o metge expert per a que us faci un pla d’alimentació personalitzat i adaptat al vostre perfil.
En què consisteix la dieta del dejuni intermitent?
Es tracta d’un tipis de dieta bastant estricte que persegueix l’objectiu de perdre pes a força de reduir les calories que es consumeixen durant el dia. Com el seu nom indica, es basa en allargar el dejuni que fem de forma natural durant la nit a un període determinat d’hores o dies. Hi ha dos tipus principals de dejuni intermitent: el diari (és a dir, tots els dies de forma regular) i el setmanal (un parell de dies a la setmana, per exemple) i dins d’aquests grups es poden dividir encara més en funció de les franges horàries que es facin.
Un exemple és el conegut com a 16/8, en referència a que s’ha de dejunar durant setze hores i es pot menjar durant l’altra franja de les vuit hores. Així, qui fa la dieta s’assegura de reduir unes 300-500 calories cada dia, ja que es sol menjar menys i bona part de les 16 hores de dejuni inclouen la nit, per la qual cosa no es fa tan difícil aguantar sense omplir l’estomac. En tot cas, l’objectiu del dejuni intermitent més que evitar un àpat, és el de mantenir el cos sense ingesta de calories durant 16 hores.
Què es pot prendre durant aquest dejuni intermitent?
Durant les hores de dejuni que s’estableixen no s’hauria de menjar res sòlid, ja que això aniria en contra del que proposa la base d’aquesta dieta. Tot i això, sí que ens hem d’assegurar d’estar ben hidratats, ja que en cas contrari podria arribar a ser perillós. Aquests són alguns exemples del que sí es pot prendre en el període de dejuni:
- Aigua: ja ho sabeu: uns dos litres de mitjana per persona recomanats per a cada dia.
- Café sense sucre (no ha de portar llet, ja que tot i que sigui desnatada té una aportació calòrica que es vol evitar).
- Te i infusions
És important evitar les begudes edulcorades, l’alcohol, les begudes vegetals i els refrescs, ja que tot això contendrà calories i el que hem d’evitar duent a terme aquesta dieta és precisament el ingerir calories addicionals.
Si no es pot aguantar sense la ingesta de calories, es recomana trencar-ho amb alguna cosa suau i depurativa com pot ser la ingesta d’un Brou casolà de verdures: un sopa senzilla sense pasta o altres afegits. Podem fer-lo nosaltres mateixos a casa per assegurar-nos d’evitar l’excés de sal que solen portar els brous que adquirim als supermercats. Amb ceba, pastanaga, col, porro...el que tinguem per casa i puguem emprar per ficar a la cassola.
Comentaris (1)