El degoteig cap a la sanitat privada no para
El degoteig cap a la sanitat privada no para

El degoteig cap a la sanitat privada no para

Les mútues d’assegurança privada segueixen absorbint noves famílies que hi recorren per les facilitats i serveis, i pel col·lapse del sistema públic

El degoteig constant de persones que passen de la sanitat pública a la privada, empesos per la conjuntura, per la pandèmia o pel que sigui, remet a aquella famosa ‘gota xinesa’, un sistema de tortura consistent, insistent, exasperant. Gota a gota, cas a cas, els casos de persones i famílies que escullen una mutualitat privada va consolidant-se fins al punt que des de la pròpia Generalitat es pren aquesta realitat com un avís.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que si no s’inverteix més en sanitat pública i bona part de la classe mitjana es paga una mútua privada, a mitjà termini el sistema podria “retrocedir 40 anys” i reconvertir la sanitat pública en beneficència i la sanitat de qualitat només a l’abast de les classes mitjanes i altes. Segons ell, a Catalunya s’ha passat d’un 25% de població amb mútua sanitària del 2017 al 32% actual. Aquest increment sobtat en pocs anys és “preocupant” per si és símptoma que el sistema públic ja no pot atendre adequadament bona part de la població.

Argimon sosté que la sanitat privada ha de ser sempre “complementària” de la pública. Per això, espera que aquest increment de mutualistes no sigui una tendència de bona part de la població a abandonar el sistema públic. En aquest sentit, ha reclamat un major esforç pressupostari per a la sanitat pública per tal de recuperar-se de les retallades de fa anys i adaptar-se a les noves necessitats. 

Però quins són els quatre motius més esgrimits per fer el pas?

 1. Lliure elecció de centre mèdic i d’especialista
  El primer benefici de les assegurances és la lliure elecció del centre mèdic i especialista per a qualsevol situació. Contractar una assegurança de salut ens dona la possibilitat de triar, entre un ampli quadre mèdic, el centre i l’especialista que vulguem, ja sigui per confiança, pel seu prestigi, per la proximitat...
   
 2. Tractaments mèdics innovadors i de qualitat
  El següent avantatge de tenir una assegurança de salut és que la sanitat privada es vanta d’oferir un servei de qualitat, amb professionals altament capacitats i amb accés a tractaments, equips i tècniques d’última generació i una gran varietat d’opcions terapèutiques complementàries.
   
 3. Temps d’espera reduïts
  Un dels avantatges més valorats de l’assegurança mèdica és que ofereix una important reducció del temps i de les llistes d’espera a l’hora de fer proves diagnòstiques i disposar dels resultats (en la sanitat privada la mitjana és de 8 dies enfront dels 47 de la sanitat pública). I permet sol·licitar directament una cita amb l’especialista que triem.
   
 4. Flexibilitat i comoditat
  Ofereixen una major flexibilitat d’horaris que facilita la compatibilitat amb la vida laboral i personal. I quan no és possible o realment no cal anar al centre mèdic o a la consulta. Hi ha millors serveis d’assistència telefònica, a domicili  i serveis d’urgències perquè consultem qualsevol dubte relacionat amb malalties, tractaments, etc. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive