Edulcorants
Edulcorants

El consum d'edulcorants augmenta el risc de patir diabetis i malalties cardiovasuclars

Una guia de l'OMS assenyala que els edulcorants com la sacarina o l'estèvia no tenen valor nutricional i el consum continuat pot augmentar el risc de tenir diabetis tipus 2 o malalties cardiovasculars

banner celulitis Colldeforn maig
 


L'Organització Mundial de la Salut ha publicat una guia en la que alerta que el consum d'edulcorants no ensucrats com la sacarina o l'estèvia per controlar el pes durant molt temps pot tenir possibles efectes no desitjats a llarg termini, com ara més risc de diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars i mortalitat en adults.

Aquesta conclusió és és el resultat de la revisió d'evidències científiques disponibles i suggereix que l'ús d'edulcorants no ensucrats no comporta cap benefici a llarg termini en la reducció de greix corporal en adults o infants.

L'OMS remarca que els edulcorants no ensucrats no tenen cap valor nutricional i  aconsella que es considerin altres formes de reduir la ingesta de sucres lliures, com consumir aliments amb sucres naturals, com la fruita, o aliments i begudes sense sucre.

Sacarina, estèvia i aspartam, desaconsellats

El consell de l'OMS és extensiu a tothom, excepte a aquelles persones amb diabetis preexistent i inclou tots els edulcorants no nutritius sintètics i naturals o modificats que no estan classificats com a sucres. Tant els que es troben en aliments o begudes com els que es venen per separat per afegir a aliments i begudes.

Entre els edulcorants no nutritius més comuns hi ha l'acesulfam K, l'aspartam, l'advantam, els ciclamats, el neotam, la sacarina, la sucralosa, l'estèvia i els derivats de l'estèvia.

En canvi, la recomanació no s'aplica als productes d'higiene que contenen aquest tipus d'edulcorants, com dentífrics, cremes per a la pell i medicaments. Tampoc als sucres i alcohols de sucre baixos en calories, que són sucres i derivats del sucre que contenen calories i, per tant, no es consideren edulcorants no ensucrats.

Una alimentació més saludable

La recomanació d'aquesta guia forma part dels esforços de l'OMS perquè els països adoptin polítiques que afavoreixin hàbits d'alimentació saludables i dietes de qualitat, amb l'objectiu de reduir el risc de patir malalties no transmissibles.

Font: www.ccma.cat/324

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive