El Clínic comença a operar la infertilitat masculina
El Clínic comença a operar la infertilitat masculina

El Clínic comença a operar la infertilitat masculina

El procediment desenvolupat per l'Hospital Clínic utilitza una tècnica pionera a Europa amb millor recuperació

L’Hospital Clínic comença a utilitzar una tècnica quirúrgica pionera a Europa en les operacions d’infertilitat masculina. El nou procediment permetrà als cirurgians actuar amb més precisió i els pacients tindran una millor recuperació. El professional que realitzi l’operació podrà treballar mirant una pantalla, ja que no necessita microscopi gràcies a l’exoscopi en 4K i visió 3D. Aquesta tècnica es podrà fer servir en els casos de varicocele, l'engrandiment de les venes del testicle, també per tractar l'azoospèrmia, l'absència d’espermatozoides al semen.

Segons el Clínic, aquesta novetat quirúrgica millora les tècniques actuals en el camp de l’andrologia reproductiva. Pel que fa a l’ús de pantalles en detriment del microscopi, és un mètode que ja s’utilitza en les cirurgies laparoscòpiques.

Anant a buscar espermatozoides

Un dels uròlegs al capdavant de les cirurgies en els casos d’infertilitat masculina, el doctor Juan Manuel Corral, ha explicat que amb aquesta tècnica van a buscar els espermatozoides a la font de producció que està al teixit testicular. Un altre dels uròlegs que lidera aquestes operacions, el doctor Josep Torremadé, ha afirmat que aquest tipus d’intervencions augmenten els resultats de recuperació comparat amb els de la biòpsia convencional.

Tant la varicocele com l’azoospèrmia són causes habituals de la infertilitat en homes, tot i que hi ha molts altres orígens diferents. L’Hospital Clínic atén uns 690 pacients amb problemes de fertilitat masculina, segons el propi centre, que també apunta que aquesta és la única o una de les responsables d’aproximadament la meitat dels casos d’infertilitat a la parella.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive