Vacunar-se salva moltes vides
Vacunar-se salva moltes vides

Per què cal vacunar-se

En el cas dels nens el fet de vacunar-se salva entre dos milions i tres milions de vides l'any tal com ho mostren les estadístiques i els estudis clínics

Molts són els motius pels quals és important vacunar-se, però el principal, és perquè les vacunes indubtablement salven moltes vides. En el cas dels nens, concretament salven entre dos milions i tres milions de vides l'any. Així ho mostren les estadístiques i els estudis clínics. Però no només protegeixen a qui es vacuna, sinó també a la resta de població que no ho fa, ja que quan la protecció arriba a la majoria d'individus, els microorganismes troben moltes dificultats per a continuar avançant.

Per altra part, hi ha altres raons que justifiquen la vacunació:

Les vacunes són segures. De fet, els efectes adversos són molt poc freqüents i en qualsevol cas, compensen de sobres els beneficis que proporcionen. Això contradiu els arguments dels negacionistes que insisteixen en el fet que les vacunes són tòxiques. Tampoc és cert que causin autisme o infertilitat com asseguren els no partidaris de vacunar-se.

- Gràcies a les vacunes es poden arribar a erradicar malalties que en el passat eren molt perilloses com va ser el cas de la verola, vacuna que va deixar d'administrar-se en 1980, o la Poliomielitis, que durant el s. XIX i XX va prostrar en cadires de rodes a moltes persones i que ha deixat de ser present íntegrament en països de la UE entre altres.

Encara més aconsellables en els nens

En els nens, les vacunes són encara molt més aconsellables, aquesta és la raó de que la majoria s'administrin en edats primerenques, ja que doten als petits dels anticossos necessaris per a la resta de la seva vida. El primer calendari sistemàtic de vacunes es va implantar a Espanya en 1975, si bé amb anterioritat ja es vacunava puntualment contra la verola (des de 1800), contra la poliomielitis (entre el 1959 i el 1963) o contra la diftèria, tètan i tos ferina des de 1965.

L'última gran modificació realitzada pel Ministeri de Sanitat ha estat en 2017, moment en què es va incloure la vacuna antipneumocòccica (anteriorment de pagament) i es van fer altres petits canvis en vacunes ja existents.

Comentaris (2)

Segona part Fa 9 mesos
Els pares i les mares no volem presentar reclamacions als ambulatoris que ens tracten de manera inadequada perquè hi ha por a les repressàlies, que són prou conegudes. A més, ja sabem que una queixa per escrit no tindrà més resposta que unes paraules buides en les quals ningú creu res. Per tant, jo proposo que Capgrós faci una mena d'investigació per saber qué passa als ambulatoris i de què es queixa la gent, sobre tot els més vulnerables. Gràcies.
Primera part Fa 9 mesos
Si hem de parlar de salut infantil, les vacunes són d'això més importants, i cal que tota la població menuda estigui ben vacunada. Però també hem de dir que per vacunar-los ens calen ambulatoris que funcionin bé i que tractin els nens, i els pares i les mares, amb prou dignitat. A Mataró, quant a pediatria, els ambulatoris són molt diferents: n'hi ha que tenen un personal amable i competent, que soluciona problemes de salut, però n'hi ha d'altres on les absències clamen al cel.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive