Argimon diu que falten professionals: fins a 10.000 infermeres
Notícies relacionades
Argimon diu que falten professionals: fins a 10.000 infermeres

Capgròs.com - ACN

Argimon diu que falten professionals: fins a 10.000 infermeres

Argimon diu que "podria" estar començant la fase final de la pandèmia "amb tots els condicionants del món"

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet un toc d'alerta per la manca de professionals sanitari i ha explicat que per exemple podrien ser entre 8.000 i 10.000 infermeres, un 50% més de les que hi ha actualment. El conseller ha mencionat la falta de diverses professionals, entre ells les infermeres. En aquest sentit, ha fet un encàrrec per sabre exactament quantes en farien falta, malgrat les darreres incorporacions. "No estem parlant de 200", ha manifestat.

Tot i no voler donar una xifra concreta ja que ha insistit que s'ha d'estudiar a fons, ha afirmat que se'n necessitarien entre un 40 i un 50% més de les que hi ha actualment, que són unes 20.000. Per tant, ha afegit que en faltarien entre 8.000 i 10.000 infermeres.

Ha alertat que ara també es produirà la jubilació d'un gruix important de professionals sanitaris i que caldrà cobrir-les però ha insistit que no hi ha professionals mèdics a l'atur. A més, ha tornat a reclamar a l'Estat fons extraordinaris per poder abordar totes les necessitats que comporta la pandèmia, malgrat que la incidència d'aquesta pogués baixar. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que aquests fons arribaran ja que el contrari no s'entendria.

El Conseller Argimon, a París. Foto: ACN

El Conseller Argimon, a París. Foto: ACN

La pandèmia, en fase final

El conseller de Salut també ha afirmat que "podria" estar començant la fase final de la pandèmia "amb tots els condicionants del món". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha insistit en la "imprevisibilitat" del virus però ha afegit que la seva evolució ha de portar a una fase en què convisqui amb la societat "de manera més pacífica". Ara per ara, sembla que provoca malaltia "més lleu". Ha dit que es comença a veure un cert "plató" en els grups d'edats més alts, però les xifres continuen "disparades" entre els més joves. 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Carme Fa 1 any
No se com te la gosadia de manifestar la mancança de personal sanitari: el p.p. ja va començar a desmantellar la sanitat i ara aquest sr. Els acaba de fer la feina. Ens ha robat la sanitat que teniem. Si paguessin millor i els recolçessin més no tindriem tanta mancança de personal. Treguis la careta. Vostè és el principal artífex del desgavell
E Fa 1 any
Pero com q prefereixen q sapiguen catala en comptes de tenir coneixemnts sanitaris... Pot ser no en trobaran tantes

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive