Una aplicació creada a Mataró.
Una aplicació creada a Mataró.

Redacció

Una app com a tractament del Transtorn Límit de Personalitat

L’app per autogestionar les crisis, desenvolupada en el marc del Programa d’Innovació del Consorci Sanitari del Maresme, també reduirà el risc de dependència i d’exclusió social

Un equip de professionals del Consorci Sanitari del Maresme, liderat pel psicòleg clínic Álvaro Frias, ha ideat una aplicació mòbil que té com a objectiu facilitar la integració i la rehabilitació de les persones amb Trastorn Límit de la Personalitat (TLP), una patologia mental greu que provoca inestabilitat tant a nivell emocional com en les relacions interpersonals. Aquesta app, B·RIGHT, ha estat aprovada per l’Agència Espanyola de Medicaments com a producte sanitari innovador per a la recerca clínica, el que permet realitzat un estudi per validar la seva eficàcia terapèutica i, posteriorment, la seva comercialització per utilitzar-la en el tractament dels pacients, com si fos un medicament.

L’Agència Espanyola de Medicaments ha aprovat aquesta app com a tractament efectiu del Trastorn Límit de la Personalitat. L’objectiu de B-RIGHT és empoderar les persones afectades per conviure amb la malaltia sense quedar inhabilitades per viure en societat i amb la mínima disrupció possible de la seva vida quotidiana.

Des del mòbil, permet identificar els senyals d’alerta que anuncien una crisi emocional i donar pautes per gestionar-la, en temps real. D’aquesta manera, la persona pot auto-monitorar el desenvolupament de la seva crisi emocional a casa, a la feina, amb un amic o amb la parella, integrant aquesta gestió en la seva activitat ordinària.

Aquesta aplicació es troba en fase d'assaig clínic, amb 90 pacients en tractament a l'Hospital de Mataró dels quals la meitat rebran el tractament habitual i l'altra, a més, faran servir l'app. Es busca mirar si:

  • Proporciona més estabilitat emocional (millora clínica)
  • Millora les seves relacions interpersonals (millora funcional)
  • Redueix la necessitat d’acudir a les urgències psiquiàtriques i de requerir hospitalització

Trastorn mental sever. El Trastorn Límit de Personalitat (TLP) és una malaltia mental severa que afecta el 2% de la població adulta i que és crònica. Altera l‘estabilitat emocional de les persones que la pateixen, sovint en forma de crisis agudes que alteren el seu comportament i la seva funció cognitiva, i que requereixen l’atenció en Serveis d’Urgències especialitzats.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive