Al•lèrgies més freqüents a la primavera
Al•lèrgies més freqüents a la primavera

Paula Saez

Al·lèrgies més freqüents a la primavera

La primavera ja està aquí, per la qual cosa toca fer un repàs a les al•lèrgies principals que podem patir durant aquesta època de l’any.

Mentre esperem a que ens toqui el nostre torn per posar-nos la vacuna, no podem oblidar que la COVID-19 no és l’única dolença ni malaltia que podem patir. Tot i que es tracti d’un grau de perillositat molt més reduït, durant aquesta època de primavera en la que ja estem immersos molts ciutadans poden patir al·lèrgies al estar exposats a diversos factors mediambientals que repassarem a continuació. Àcars de la pols, pol·len...passem llista dels factors que poden disparar les al·lèrgies més comuns i us oferim una sèrie de remeis per tractar-les.

Quines són les al·lèrgies més freqüents durant la primavera?  

Per començar, hem de diferenciar els dos tipus principals d’al·lèrgies: la rinitis al·lèrgica, que pot aparèixer en qualsevol moment, i la rinitis al·lèrgica estacional. Un exemple de la primera és l'al·lèrgia als àcars de la pols, que estan presents durant tot l'any. D'altra banda, l’estacional fa referència a aquelles reaccions al·lèrgiques que apareixen com a conseqüència d'al·lèrgens que només són presents en determinats mesos de l'any.

A la primavera pugen les temperatures, podem gaudir de més hores de sol, la gent sembla estar més animada i tot i que tinguem diverses restriccions amb motiu de la pandèmia, podem sortir i gaudir de l’exterior si anem amb cura. De fet, portar la mascareta ens pot ajudar a reduir l’al·lèrgia que patim, ja que amb ella comptem amb un filtre de l’aire que respirem. Tot i això, per a molts primavera és sinònim d’al·lèrgia al pol·len, que es troba en primer lloc en la llista d’al·lèrgies més comunes d’aquesta època. Ulls plorosos, picors de gola, dificultats per respirar i moquejar són alguns dels símptomes que ens indiquen que estem patint una reacció al·lèrgica. Afecta a milions de persones i es concentra amb major freqüència a ambients urbans, ja que la contaminació atmosfèrica de les grans ciutats afavoreix el seu efecte.

Com tractar i alleujar els símptomes de les al·lèrgies de primavera

Per poder tractar els símptomes de l’al·lèrgia podem prendre medicaments antihistamínics, que serveixen per alleujar els efectes que ens produeix aquesta reacció. Es tracta d’una substància molt útil, ja que també intervé en la secreció de sucs gàstrics i en la regulació dels cicles de la son. Alguns exemples d’antihistamínics són la Cetrizina, la Desloratadina, la Ebastina, la Levocetrizina y la Loratadina, entre d’altres.

Tot i que en moltes ocasions és inevitable patir aquestes al·lèrgies, existeixen una sèrie de mesures que podem prendre per alleujar els símptomes que ens causen. Com avançàvem abans, portar mascareta i ulleres de sol pot ajudar-nos si hem d’estar molta estona a l’exterior. També hem d’evitar seure sobre la gespa als parcs, estendre la roba a l’exterior (ja que es pot impregnar de pol·len) i obrir les finestres durant tot el dia, entre d’altres idees. Com a eina útil, disposem d’una pàgina web oficial de la SEAIC (Sociedad Española de Alergología e Inmunología Crónica) que ens permet descobrir la quantitat de pol·len que hi ha a cada territori d’Espanya en temps real, per esbrinar així si ens hem de protegir més o menys en cada moment.

Font: normon

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive