Aigua de mar, mites i realitats.
Aigua de mar, mites i realitats.

Paula Saez

Aigua de mar: beneficis, mites i realitats per a la pell

L’estiu ja arribat i per aquest motiu us expliquem els beneficis reals de l’aigua de mar per la nostra pell i els mites que envolten a aquest recurs de la natura.

Amb l’arribada de l’estiu, és el millor moment per anar a la platja, ja sigui per passejar per la riba del mar o per banyar-nos i gaudir de l’aigua de mar i els seus beneficis. Encara així, hi ha molts mites que envolten aquest tema i ens poden enganyar quan en llegim al respecte. Per aquest motiu, en aquest article trobareu una diferenciació entre els beneficis que han estat contrastats per experts i metges i aquells que han estat inventats per individus i que, amb bona o mala intenció, han contribuït a estendre falsedats.  

Per altra banda, una part lligada estretament a anar a la platja i gaudir de l’aigua de mar és prendre el sol. Recordem que tenim un article al respecte a la web en el que expliquem que, degut a la situació de confinament per la que hem passat, la nostra pell no s’ha pogut adaptar de forma natural a l’arribada de l’estiu. Per aquest motiu, hem d’anar amb més cura que mai i protegir-nos correctament a l’hora de prendre el sol de cara a evitar malalties greus com un possible càncer de pell.

Beneficis principals que ens aporta 

L’aigua conté elements vitals presents en el cos humà, com minerals, oligoelements, aminoàcids i fins i tot vitamines. També és rica en microorganismes que produeixen substàncies antibiòtiques, antimicrobianes i antibacterianes, a més de servir com a exfoliant natural i per ajudar a eliminar les toxines de la pell. Té grans propietats antisèptiques, així que és molt útil en la curació de ferides menors, talls, erupcions i abrasions.

Alguns mites que envolten a l’aigua de mar

  • Nedar més temps augmenta els beneficis que ens aporta: una mentida estesa, ja que el temps recomanat dels banys al mar es d’uns 10-15 minuts.
  • Quant més calenta estigui, pitjor: no es necessàriament cert, ja que la temperatura no es un factor determinant a l’hora de obtenir els beneficis que el mar ens pot aportar. Encara així, ha de tenir en compte que l’aigua freda ajuda a alentir els batecs del nostre cor, mentre que l’aigua calenta els intensifica lleugerament.
  • No rentar-nos la sal després de banyar-nos: un dels mites és que és recomanable deixar la sal que ens queda a la pell després de banyar-nos. Al contrari de la realitat, ja que el millor es passar per la dutxa d’aigua dolça per netejar-nos i evitar que se’ns assequin els cabells i la pell pateixi.  
  • Les piscines salades i els banys de sal de mar són comparables a nedar al mar: fora del seu entorn natural, l'aigua  tan sols conserva les seves propietats beneficioses durant 24 hores. Per tant, banyar-se en aigua de mar a la piscina només pot ser útil si es canvia cada dia.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive