Diatèrmia, un accelerador biològic
Diatèrmia, un accelerador biològic

Diatèrmia, un accelerador biològic

Es tracta d'una aplicació de corrent elèctric d'alta freqüència pensat per millorar el flux sanguini.

D’un temps fins ara hem pogut sentir, llegir o veure les paraules “Diatèrmia” o “Indiba” en diferents llocs com ara en centres mèdics, de fisioteràpia, d’estètica, gimnasos... O fins i tot per televisió, quan parlen de la recuperació d’algun milionari d’aquells que donen patades a la pilota.

Però què és i per a què serveix la diatèrmia?

La diatèrmia consisteix en l’aplicació d’un corrent elèctric d’alta freqüència que provoca escalfor. Però no són els capçals utilitzats els que la generen, és el nostre propi organisme el que en la zona delimitada que tractem genera escalfor, augmentant el trofisme i metabolisme cel·lular, provocant d’aquesta manera un procés de recuperació accelerat dels teixits musculars i tendinosos.

Efectes del tractament amb diatèrmia

Gràcies a aquest augment del metabolisme cel·lular, aconseguim doncs un augment del flux sanguini millorant el subministrament d’oxigen i nutrients per a accelerar el procés de reparació natural del cos. Això es tradueix en un potent efecte relaxant en la musculatura, en una millor derivació circulatòria i limfàtica, en l’acceleració de la cicatrització dels teixits i, principalment, una important reducció del dolor i inflamació.

A tots aquests beneficis, s’hi ha de sumar que l’aplicació del tractament per part del fisioterapeuta és perfectament compatible amb la teràpia manual i combinable amb la realització d’exercici terapèutic, ja sigui simultàniament o utilitzant el llindar analgèsic que ens brinda la diatèrmia.

Contingut expert elaborat per Enric Cortés i Martorell, fisioterapeuta de Clínica ISSA.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive