Controlar possibles problemes.
Controlar possibles problemes.

Contingut Patrocinat

Controlar la miopia, estimular l'ull gandul i més per entrenar mancances visuals

COEM treballa amb tot tipus d'exercicis a totes les edats per tenir la millor qualitat de visió possible.

El control de la miopia, l’estimulació de l’ull gandul i el desenvolupament dels moviments oculars que permetran una bona lectura, són algunes de les activitats principals que es duen a terme a COEM centre d’optometria especialitzada on avaluen la visió de forma global, cercant la necessitat específica de cada pacient,  entenent el seu entorn  per aconseguir: detectar i entrenar les mancances que presenta cada cas concret.

Algunes de les especialitats que es duen a terme:

Visió de l'infant. la visió segueix un procés maduratiu i en funció de l’edat i les capacitats assolides, els infants aconsegueixen fites de caure motor-esportiu (visió perifèrica, motilitat ocular, integració visomotora, entre d’altres), acadèmiques com la lectura i l’escriptura on les habilitats visuals implicades son rellevants i poden condicionar l’edat adulta. Sovint a la infantesa és on s’inicien alteracions refractives que poden progressar, com ara la miopia. Controlar la miopia i prevenir-la des de ben petits ha esdevingut possible gracies a l’estudi de les funcions visuals, i als tractaments que avui dia ens permeten aconseguir reduir la seva progressió.

foto 1
Infantesa i mancances oculars
 

Adolescents i joves que presenten alteracions visuals de caire funcional sovint relacionades amb defectes refractius que no son ben tolerats en les seves ulleres o simplement amb simptomatologia diversa com ara: mareig, fotòpsies, impossibilitat de fixar la vista de prop, dificultat en veure de lluny després de estudiar una estona, mals de cap, sequedat ocular... la llista es fa interminable i totes elles invaliden a qui les pateix per realitzar feines que requereixin atenció i fixació visual.

coem
Entrenaments visuals i rehabilitacions
 

La solució pot passar per un entrenament visual a base d’exercicis que ajuden a rehabilitar les funcions malmeses i molt sovint fent ús d’eines com la realitat virtual. És en l’adolescència on la miopia augmenta mes i on el control de la mateixa es fa més evident. En aquests casos la Ortoqueratologia nocturna és una solució força emprada, ja que el pacient corregeix la seva miopia mentre dorm i això li permet alliberar-se de les ulleres o lents de contacte durant el dia.

Visió en lesions cerebrals. Les alteracions visuals associades a lesions cerebrals solen ser freqüents i alhora,  la darrera exploració que es fa en aquests pacients. La majoria de vegades,  són ells, els qui buscant un centre d’optometria pel seu propi peu, sovint  empesos per la potent simptomatologia que pateixen,. Val a dir  que cada vegada,  són més els neuropsicòlegs i neuròlegs que tenen en compte aquesta especialitat de l’optometria i la seva implicació en la rehabilitació d’aquests pacients.

cervell
Lesions cerebrals
 

Lents de contacte Especials per casos d’alteracions corneals que no poden ser solucionats amb ulleres.

Visió a la 3º edat. L’envelliment del sistema visual i neurològic pot interferir en les capacitats visuals i per tant en les activitats de la vida diària d’aquests pacients. Una exploració funcional completa pot marcar la diferència.

vellesa
Visió a la tercera edat
 

A COEM hi ha un equip d’optometristes clínics que seguiran cada cas principi a fi, miren de resoldre tot allò que estigui a les seves mans i disposen d’un ampli ventall de col·laboradors en diferents especialitats mèdiques i de rehabilitació.

Més informació de COEM:

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive