iStock 1070306872
iStock 1070306872

Contingut Expert

Controlar la miopia i com prevenir-la des de ben petits

Clínica Badia explica l'evolució de la miopia i com es pot controlar i prevenir.

Cada vegada ens trobem a la nostra pràctica diària amb més nens que comencen a desenvolupar miopia com un problema de salut. Segons els estudis, es preveu que la quantitat de miops al món augmentarà dels 2000 milions que hi havia al 2010, fins als 5000 milions al 2050(Flitcroft, DI:The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia etiology.Prog Retin Eye Res.2012:31(6)622-660). L´evolució de la miopia és un fenomen multifactorial que depèn de tres factors: la genètica, el creixement i els hàbits d'ús de la visió.

L´ull miop presenta més risc de patir patologies oculars, ja que a mida que avança la miopia  i l´ull es va allargant, els teixits oculars es van “estirant”: a més dioptries, més risc. Clínica Badia explica com es pot prevenir i controlar.

Prevenció i control de la miopia

Com a prevenció, caldria un canvi en els hàbits: més hores a l´aire lliure s´han demostrat com a factor preventiu de l´inici de la miopia(acitivitats que NO impliquin a la visió propera(no compta estar a l'aire lliure fent lectura o jugant amb el mòbil).

iStock 498768030
 

Un cop apareix la miopia,  existeixen mètodes per fer que aquesta  progressi el més lentament possible per tal d´evitar arribar a graduacions on el risc de patologies és més alt:

 • Tractament farmacològic: es posa una gota a la nit d´una concentració molt baixa d´atropina
 • Ullera: les lents oftàlmiques per control de miopia encara no es comercialitzen a tots els països. Un dels grans laboratoris de lents oftàlmiques està començant a introduir ara aquestes lents al nostre país.
 • Control amb lents de contacte: es tracta d´unes lents toves basades  en el desenfoc perifèric a la retina i estan indicades per fer-les servir durant el dia.
 • Orto-K: Es basa en l´ús nocturn mentre dormim  d´una lent rígida que efectua un moldeig controlat a còrnia.Un cop ens despertem i treiem la lent hi veiem bé durant el dia  sense necessitat d´ullera.
miopia
Explicació.
 

 A Clínica Badia realitzen l'estudi de la refracció sota cicloplègia i la mesura de la longitud axial de l´ull per valorar l´evolució  i aconsellar el  més adient en cada cas si s´ha de fer un control de miopia.

 • Pàgina web: https://www.clinicabadia.com/
 • Telèfon: 937.904.994

Arxivat a:

Comentaris (1)

JORGE ARES Fa 1 any
Buenos días, la imagen sobre control de miopía que adjuntan /controlar-la-miopia-y-como-prevenirla-desde-muy-pequenos_802359_102.html está equivocada, se trata de una imagen que alguien sin conocimientos de óptica geométrica creo en alguna ocasiónpero es un disparate que deberíamos i erradicar de la red. Los rayos que dan lugar a la imagen periférica debe de venir desde posiciones extra-axiales .. Como ejemplo la diapositiva 7 https://www.slideshare.net/hmirzaeee/peripheral-refraction

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive