Mossegar-se les ungles.
Mossegar-se les ungles.

Redacció

Com acabar amb l’hàbit de mossegar-se les ungles

Consells per deixar enrere aquesta mania, que et pot comportar alguns contratemps.

Pateixes d’onicofàgia? Dit així sona molt fatal i sembla realment una cosa greu. En realitat estem parlant de l’impuls que algunes persones tenen de mossegar-se les ungles. No cal banalitzar, però tampoc exagerar. No queda constància que ningú s’hagi mort per mossegar-se les ungles. De totes maneres, potser tu tens aquest impuls i t’agradaria deixar-ho de fer. Les següents són unes recomanacions de la psicòloga Maria Victoria Sánchez, recollides a Eroski Consumer:

Utilitzar barreres

Tiretes o un embenatge amb esparadrap en la zona distal dels dits dificulta mossegar-se les ungles. El mateix passa amb l’ús de guants a l’hivern. Són trucs beneficiosos en la mesura en què la persona pren consciència de l’inici de la conducta.

Tenir les mans sempre ocupades

Com no mossegar-se les ungles? Un boli, una piloteta, les claus, el mòbil, una cordeta… Tenir a la mà sempre un objecte pot ajudar-te a no caure tant en la temptació, però també és cert que podria derivar en altres problemes. Cal trobar l’equilibri.

Mastegar xiclets o regalèssia

En lloc de posar-te la mà a boca per a mossegar-te les ungles o fumar, per què no alguna cosa que t’agradi més com els xiclets o la regalèssia?

Posar-se ungles postisses

Pots portar sempre amb tu una llima per a arreglar-te les ungles trencades i que així no hagis de mossegar-te-les, però un altre truc una mica més car és posar-te ungles postisses, ja siguin acríliques, de gel, de porcellana o esculpides. Així evitaràs fer-los una mossegada. Estaríem parlant ja d’un truc més extremat i només a l’abast d’aquelles persones que apostin per solucions contundents.

Productes sobre les ungles?

No és habitual utilitzar tractament farmacològic com a solució per a deixar de mossegar-se les ungles. Més freqüent és usar algun esmalt o producte amb gust amarg sobre les ungles perquè, quan les mosseguis, resulti desagradable i s’abandoni l’hàbit. Aquests preparats poden adquirir-se en farmàcies, encara que també entra en la línia dels remeis populars com pot ser fregar-se amb vinagre, suc de llimona, all o àloe vera.

Tècniques d’autoregulació emocional

Una avaluació psicològica permetrà detectar els factors relacionats amb l’origen i manteniment del símptoma. Per això, entre els mètodes més freqüents en psicologia, s’utilitzen unes plantilles on les persones en tractament anoten els moments exactes en els quals es mosseguen les ungles i la seva freqüència.

Si res de tot això funciona, és millor consultar directament a especialistes mèdics i/o psicològics.

Font: consumer.es

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive