Diferents tipus de te i els seus beneficis
Diferents tipus de te i els seus beneficis

PAULA SAEZ//

Diferents tipus de te i els seus beneficis

El tei les infusions són begudes que ens aporten molts beneficis, per la qual cosa fem un repàs als diferents tipus que hi ha disponibles i què ens aporta cadascun.

Tot i que al nostre país predomina el prendre cafè per sobre del te, trobem una amplia varietat d’herbes que podem emprar com a infusions per obtenir tots els beneficis naturals que ens aporten.

Com a alternativa al cafè és recomanable prendre te, ja que també ens sol aportar la dosis d’energia necessària per fer front al dia però no sol ser tan fort, per la qual cosa podem guiar-nos pels beneficis que aporta cada tipus de tei així escollir un o altre en cada moment.

Tipus de tei els seus beneficis

 • Te verd: baixos nivells de teïna, ric en minerals i vitamines A, C i E, amb antioxidants. Ajuda a reduir l’estrès, afavoreix la reducció de glucosa a la sang, ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, estimula el sistema immune i ens aporta una sèrie de beneficis relacionats amb la protecció enfront d’afeccions com el colesterol, les al·lèrgies, la pèrdua de memòria, etc.
 • Te blanc: conté molts micronutrients, polifenols, i antioxidants. Els seus principals beneficis són que ajuda a reduir el risc de malalties cardiovasculars i d’altres tan greus com el càncer, disminueix els nivells de colesterol a la sang, ofereix protecció contra les càries i aporta una prevenció d'infeccions.
 • Te negre: una varietat més estimulant que prové de la fermentació de les fulles de la Camèlia Sinensis. Les seves propietats principals són que ajuda a relaxar els vasos sanguinis i a prevenir l'oxidació del colesterol bo. A més, a causa de la seva alta quantitat de teïna, suposa una bona alternativa al cafè als matins o a qualsevol hora.
 • Te vermell: aliat per combatre el colesterol, ja que es tracta d’una varietat diürètica que prevé la retenció de líquids ajudant així a eliminar toxines, afavorir la digestió i ajudant-nos a aprimar-nos. Per aquest motiu, es tracta d’una de les varietats més recomanada quan seguim una dieta.
 • Te blau (oolong): tepoder antioxidant, afavoreix la funció respiratòria, redueix la pressió arterial, regula el colesterol, ajuda a equilibrar el pes i ens aporta un efecte rejovenidor. A més, també ajuda a millorar la digestió, preserva el sistema cardiovascular i manté l’estat de la pell. 

Tots aquests tipus de te provenen de la mateixa planta, però en funció del seu procés de secat i fermentació s’obté una varietat o una altra. A més, és molt comú que es preparin acompanyats d’altres ingredients com fruits del bosc (en el cas del te vermell), fruites tropicals com mango o pinya, ginseng, etc.

Amb aquests afegits s’obtenen nous tipus de te com el Chai, Matcha i altres varietats distintives i úniques amb els seus propis subtipus. El món del te és molt ampli i us recomanem descobrir-lo per ampliar els vostres horitzons més enllà del típic te verd i l’habitual cafè de cada dia.  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive