Els polls, un mal de cap... per a petits i grans.
Els polls, un mal de cap... per a petits i grans.

Paula Saez

Com tractar els polls de forma casolana

Us recomanem una sèrie de tractaments i trucs per eliminar els polls a casa sense gaires complicacions.

Patir pediculosi, una infestació per polls, és molt comú sobretot en el cas dels nens petits que van a l’escola. Si sou pares o mares és molt probable que hagueu experimentat en més d’una ocasió l’escena en la que els fills arriben a casa i no paren de rascar-se el cap. Al comprovar què els pot estar passant descobrim que tenen el cabell infestat de llémenes i polls, per la qual cosa arriba la missió d’eliminar-los.

Es tracta de paràsits que viuen al cap (o a altres zones piloses) i s'alimenten de petites quantitats de sang. El contagi és molt freqüent en l’etapa escolar, així que és difícil fugir d’ells. Per tot això, a continuació us donem una sèrie de trucs i consells per poder eliminar els polls de forma casolana. No és una tasca senzilla, però ho podrem aconseguir amb persistència i paciència.

Com tractar els polls de forma casolana: mètodes i recomanacions

 • Llemenera: es tracta d’una pinta especial amb pues molt tancades (de menys de 0,3 mm de separació) amb la que es poden arrossegar els polls i les llémenes. Necessitarem tenir un llum que apunti directe al cap del nen, a més d’un paper per anar netejant la pinta i un escuradents per treure els paràsits de les pues.  

A banda de la llemenera, sempre útil, trobem una sèrie de remeis casolans i naturals contra els polls com els que us deixem a continuació. No tots són 100% efectius, però si poden ajudar a passar millor la llemenera o a reduir la quantitat general de polls:

 • Rentar el cabell amb vinagre: pot contribuir a que les llémenes es peguin més al passar la llemenera, però no és un tractament realment útil per acabar amb els polls.
 • Olis essencials: al mercat podem trobar diversos antipolls naturals com l’oli essencial de lavanda, d'eucaliptus o d'extracte de l'arbre del té. No són massa recomanables, ja que la seva eficàcia per acabar definitivament amb els polls no ha estat demostrada.
 • Emprar condicionador: abans de passar la llemenera, per evitar estirades i embolics al cabell i afavorir que la pinta llisqui millor.

Altres mètodes per eliminar els polls

 • Antipolls amb permetria: són tractaments basats en insecticides químics que poden venir en forma de xampús o locions. Concretament, els antipediculicides amb permetrina són els insecticides amb menor toxicitat, però sempre poden provocar efectes adversos en persones sensibles. Solen funcionar, però hi ha polls que han desenvolupat una resistència a aquests productes, per la qual cosa no sempre són 100% efectius.
 • Antipolls amb lindà: a força d'altres compostos químics, com malatió o lindà, un derivat organoclorat, una varietat de pesticida que pot produir toxicitat neurològica. Per aquest motiu, NO recomanem emprar aquest tipus d’antipolls, ja que són massa forts.
 • Antipolls amb silicones: com dimeticona o ciclometicona, que impregnen al poll i acaben amb ell ofegant-lo. Són un tipus de tractaments més recents amb nul·la toxicitat i que es solen comercialitzar en forma de loció. Això sí, el seu preu és més elevat que el dels altres.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive