Els polls, un mal de cap... per a petits i grans.
Els polls, un mal de cap... per a petits i grans.

Paula Saez

Com tractar els polls de forma casolana

Us recomanem una sèrie de tractaments i trucs per eliminar els polls a casa sense gaires complicacions.

Patir pediculosi, una infestació per polls, és molt comú sobretot en el cas dels nens petits que van a l’escola. Si sou pares o mares és molt probable que hagueu experimentat en més d’una ocasió l’escena en la que els fills arriben a casa i no paren de rascar-se el cap. Al comprovar què els pot estar passant descobrim que tenen el cabell infestat de llémenes i polls, per la qual cosa arriba la missió d’eliminar-los.

Es tracta de paràsits que viuen al cap (o a altres zones piloses) i s'alimenten de petites quantitats de sang. El contagi és molt freqüent en l’etapa escolar, així que és difícil fugir d’ells. Per tot això, a continuació us donem una sèrie de trucs i consells per poder eliminar els polls de forma casolana. No és una tasca senzilla, però ho podrem aconseguir amb persistència i paciència.

Com tractar els polls de forma casolana: mètodes i recomanacions

 • Llemenera: es tracta d’una pinta especial amb pues molt tancades (de menys de 0,3 mm de separació) amb la que es poden arrossegar els polls i les llémenes. Necessitarem tenir un llum que apunti directe al cap del nen, a més d’un paper per anar netejant la pinta i un escuradents per treure els paràsits de les pues.  

A banda de la llemenera, sempre útil, trobem una sèrie de remeis casolans i naturals contra els polls com els que us deixem a continuació. No tots són 100% efectius, però si poden ajudar a passar millor la llemenera o a reduir la quantitat general de polls:

 • Rentar el cabell amb vinagre: pot contribuir a que les llémenes es peguin més al passar la llemenera, però no és un tractament realment útil per acabar amb els polls.
 • Olis essencials: al mercat podem trobar diversos antipolls naturals com l’oli essencial de lavanda, d'eucaliptus o d'extracte de l'arbre del té. No són massa recomanables, ja que la seva eficàcia per acabar definitivament amb els polls no ha estat demostrada.
 • Emprar condicionador: abans de passar la llemenera, per evitar estirades i embolics al cabell i afavorir que la pinta llisqui millor.

Altres mètodes per eliminar els polls

 • Antipolls amb permetria: són tractaments basats en insecticides químics que poden venir en forma de xampús o locions. Concretament, els antipediculicides amb permetrina són els insecticides amb menor toxicitat, però sempre poden provocar efectes adversos en persones sensibles. Solen funcionar, però hi ha polls que han desenvolupat una resistència a aquests productes, per la qual cosa no sempre són 100% efectius.
 • Antipolls amb lindà: a força d'altres compostos químics, com malatió o lindà, un derivat organoclorat, una varietat de pesticida que pot produir toxicitat neurològica. Per aquest motiu, NO recomanem emprar aquest tipus d’antipolls, ja que són massa forts.
 • Antipolls amb silicones: com dimeticona o ciclometicona, que impregnen al poll i acaben amb ell ofegant-lo. Són un tipus de tractaments més recents amb nul·la toxicitat i que es solen comercialitzar en forma de loció. Això sí, el seu preu és més elevat que el dels altres.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive