Quan es recomana un trasplantament capil·lar?
Quan es recomana un trasplantament capil·lar?

Redacció

Quan es recomana un trasplantament capil·lar?

És la millor opció per a casos d'alopècia androgènica, la genètica. Tot el que cal saber dels trasplantaments capil·lars.

La calvície és un dels problemes que més preocupa als homes i un dels més freqüents a Espanya. De fet, segons diferents estudis, l’estat espanyol és, en proporció, el segon país del món amb més persones calbes, només darrere de la República Txeca, i és que gairebé el 50% dels espanyols pateix actualment alopècia i d'ells, el 90% és de caràcter androgènic. És a a dir, amb un factor genètic important. Cuídate Plus explica quan es recomana un transplantament capil·lar.

Segons indica Cristina Serrano, coordinadora de la ciència que estudia el cabell de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia, “uns transplantament capil·lar requereix, en primer lloc, un diagnòstic del tipus d'alopècia. Si el trasplantament és possible, cal una planificació, experiència i coneixement adequats, un seguiment i un tractament posterior. Això s'haurà de fer sempre, independentment que sigui en clínica de baix o alt cost.”

Els millors candidats per a un trasplantament capil·lar són aquells en què l'alopècia s'ha estabilitzat, al marge de la seva edat. En general, el trasplantament capil·lar és la millor opció per a casos d'alopècia androgènica. També funciona a les alopècies cicatricials, considerant que la densitat obtinguda sol ser menor i que cal estar atents davant d'un brot inflamatori de l'alopècia per evitar la caiguda dels cabells trasplantats.

Quan hi ha una alopècia areata (pèrdua sobtada per un trastorn autoimmunitari)  està contraindicat de forma general el trasplantament perquè és possible que l'organisme identifiqui els cabells trasplantats com a noves amenaces i en provoqui la seva caiguda.

És important saber que l'obtenció de pèl s'aconsegueix per l'extracció d'unitats fol·liculars de les àrees en què sí que hi ha més pèl. En el cas de l'alopècia androgènica, caracteritzada per la manca de pèl a la zona de la coroneta, sobretot, i de les conegudes com a entrades, els cabells donants es recolliran de la part posterior i baixa del cap. Com que és del mateix pacient, el risc de rebuig del trasplantament capil·lar és inexistent. Tota la intervenció es fa amb anestèsia local i és indolora.

També és clau que al llarg de tot el procediment es respectin les característiques, necessitats, fisonomia i especificitats de cada persona, així com la direcció dels cabells que s'extreu per implantar-los amb sentit estètic. I és que alguns establiments no ho tenen en compte i el resultat final és el d'un trasplantament poc natural i molt evident.

Font: cuidateplus.marca.com.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive