L’oli de càrtam, un bàlsam per a la pell
L’oli de càrtam, un bàlsam per a la pell

L’oli de càrtam, un bàlsam per a la pell

D’origen asiàtic, aquest oli ofereix una gran quantitat de beneficis si volem tenir cura de la pell

Un dels principis actius presents en moltes cremes i xampús és l'oli de càrtam. Aquesta planta, d'origen oriental, pot procedir de diversos llocs del continent asiàtic però també d’Austràlia. L'oli de càrtam s'extreu de les llavors de la planta, en fred i sense refinar per tal que mantingui les seves propietats. Ofereix, sobretot, una gran quantitat de beneficis per a la pell. Els detallem a continuació:

Acció calmant i reparadora

És hidratant i, per tant, ofereix una acció calmant molt important. Sol ser eficaç per a problemes concrets de la pell, com la dermatitis, la pell atòpica i els èczemes. A més és indicat per a regular les pells seques i molt seques.

Contra l’envelliment

Conté vitamina E i antioxidants. El seu oli té un 70% de linoleic, un 20% d’oleic i un 5% de palmític, i per això prevé la formació de radicals lliures, línies d'expressió i arrugues. Es fa servir com a tractament antienvelliment perquè la pell respiri i poder deixar-la més suau i llisa.

Contra les ulleres i potes de gall

Certes cremes de contorn d'ulls solen barrejar l'oli de càrtam amb altres olis naturals per oferir solucions contra les ulleres i les potes de gall. Les mirades cansades seran menys freqüents gràcies a les bones propietats del càrtam.

Redueix l’acne

Com que és ric en àcid linoleic, redueix l'acne i els punts negres gràcies, en gran part, a les seves propietats antibacterianes.

Massatges i benestar

Al centre d'estètica, a més d'utilitzar-com a tractament cosmètic per aplicar a la pell, l'oli de càrtam també és perfecte per a fer-lo servir com a oli per a massatges, tant facials com corporals.

Què aporta al cabell?

A diferència d'altres olis, el de càrtam penetra directament a la pell i al cabell. Gràcies als greixos poliinsaturats omega 6 o àcid linoleic i l'omega 9 o àcid oleic que porta aquest oli, el cabell es regenera i creix amb més força. A més, el deixa llis, brillant i vigorós.

Altres beneficis

Diversos estudis apunten que els usos cosmètics del càrtam es poden perfectament combinar amb altres beneficis relacionats amb la salut. Alguns indicadors expliciten que el càrtam podria ser beneficiós pel tal de protegir el sistema immune i, pels àcids grassos oleics que conté, també seria bo contra el colesterol i les malalties cardiovasculars. També ajuda a baixar de pes i regula el cicle menstrual.

Contraindicacions

Sempre és millor una consulta professional abans de començar amb les aplicacions d'oli de càrtam sobre la pell. En dones embarassades, per exemple, no se’n recomana el consum.

Font: beautymarket.es

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive