blanquejadors de dents
blanquejadors de dents

Paula Saez

Blanquejadors de dents a casa: són fiables?

Existeixen diversos tipus de blanquejadors casolans naturals que podem utilitzar per a aconseguir unes dents lluents i ben blanques però...són fiables?

Les dents són una part molt important del nostre cos, que a més de servir per a menjar de forma adient també són considerades com un dels elements que es tenen més en compte a l’hora d’avaluar la bellesa d’una persona. Per aquest motiu, a més de tenir-les sanes i cuidades, molts ens preocupem perquè també estiguin blanques i lluents. Però no sempre es fàcil aconseguir-ho. Hi ha remeis casolans per a poder aconseguir aquest efecte blaquejador però: són fiables? Us ho expliquem a continuació, amb la fi de que tingueu tota la informació a les vostres mans abans de prendre una decisió.

Blanquejadors de dens casolans: tipus i si són fiables

Les dents de cada persona són un món. Hi ha qui pot portar una bona higiene dental raspallant-los de dues a tres vegades al dia, mentre que d’altes necessitaran una cura més exhaustiva per a poder lluir-los blancs i sans. És normal que les dents vagin perdent color a mesura que passa el temps. A banda, cal tenir en compte que consumir determinats aliments o tenir hàbits insans com fumar solen ser els culpables de no lluir un somriure lluent.

Per aquest motiu i degut a la facilitat que ens brinda Internet a l’hora de fer recerques sobre els temes que ens interessen, trobarem fàcilment diversos tipus de remeis casolans per a blanquejar les nostres dents. Tot i que s'anuncien com receptes inofensives i barates, acabarem descobrint que sí hi ha perill al utilitzar-los. Si optem per utilitzar aquests remeis no només estarem perdent el temps i els diners, sinó que ens arrisquem a desgastar o perdre l'únic teixit de el cos humà que no es reprodueix: l'esmalt dental. És important mantenir sa aquest esmalt dental, ja que en cas contrari el pacient hauria de recórrer a tècniques odontològiques per aconseguir els objectius estètics desitjats.

Hi ha ingredients que comparteixen la majoria de les receptes de blanquejament dental casolà (com el bicarbonat de sodi, la llimona o l'aigua oxigenada), però és un mite que aquests productes funcionin com un blanquejadors dentals, i el pitjor de tot és que fregar-se les dents amb algun d'ells pot arribar a abrasar l'esmalt o generar problemes de sensibilitat dental a llarg termini. També hi ha webs i blocs que apunten al consum de fruites (com les maduixes), verdures (com la pastanaga) o fins i tot de les closques de plàtan com a remeis perquè les dents semblin més blanques, però res d'això està demostrat.

¿Què podem fer per tenir les dents més blanques?

El blanquejament de les dents és un tractament dental professional i seriós. Abans de fer-lo necessitem la valoració d'un dentista, ja que en cada cas s'aplicarà un tipus de tractament diferent en funció de les dents del pacient, el tipus d'esmalt i el seu estil de vida. Tot i això, us deixem una sèrie de costums que podem dur a terme diàriament per evitar que les dents se’ns embrutin i enfoquin de forma permanent:

  • Portar una estricta higiene dental
  • Evitar el consum de cafè
  • Canviar el té negre pel té blanc o el verd
  • Evitar menjars amb potents colorants

Ja ho sabeu tot! En definitiva: posar-se en mans de professionals és el millor remei per blanquejar les dents o per a qualsevol tipus de tractament que es vulgui fer a la boca.

Font: Muy Saludable

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive