Club Rem Mataró, contra vent i marea . Foto: R. Gallofré
Club Rem Mataró, contra vent i marea . Foto: R. Gallofré

Marc Mayola

Club Rem Mataró, contra vent i marea

L’entitat Club Rem Mataró lluita per convertir-se en un club de renom a la capital del Maresme

Bufava el vent, que entrava amb força al port, i hi havia mar de fons des de feia un parell de dies.  “Perfecte!”, van dir elles: “Així podrem entrenar millor per la regata de Lloret, que és a mar obert, i a ‘contravent’ ens anirà de conya per fer entrenament de força.” Van agafar l’embarcació i cap a l’aigua. Començaven dues hores i mitja de sessió, remant amunt i avall al Port de Mataró. Era dijous al vespre i l’equip sènior femení del Club Rem Mataró s’entrenava preparant la propera regata.

El Club Rem Mataró, que agrupa uns 200 esportistes, té quatre equips de competició: dos sèniors i dos veterans

“Estem en expansió. Ara tenim el local del gimnàs al port, que ens va estupendament bé. També disposem d’una gàbia per guardar les embarcacions, que són delicades i no es poden quedar a la intempèrie”, explica la vogadora de l’entitat, Ariadna Palop. A nivell esportiu, la temporada també va vent en popa: “Guanyarem la Lliga de Llaüt Mediterrani (com ja van fer l’any passat) i podrem tornar al Campionat d’Espanya. El sènior masculí està firmant la seva millor temporada i els equips veterans, tant el femení com el masculí, també ho estan fent molt bé.” 

El Club Rem Mataró, preparant-se per sortir a entrenar. Foto: R. Gallofré
El Club Rem Mataró, preparant-se per sortir a entrenar. Foto: R. Gallofré

 

El Club Rem Mataró té quatre equips de competició: dos sèniors i dos veterans. En total, de totes maneres, l’entitat agrupa uns 200 esportistes. A banda dels equips que competeixen, també tenen els afiliats lúdics. Les persones interessades fan un curset amb un parell de nocions bàsiques i després ja veuen si poden fer competició o activitat lúdica. Palop apunta que el rem té múltiples beneficis: “És un dels esports més complets i menys lesius. No hi ha impacte i fas musculació des de la punta del dit petit fins a l’últim cabell. Quan remes, entra en joc tot el cos”. 

La rutina d’entrenament del sènior femení durant una setmana inclou, com a mínim, un parell de sessions físiques al gimnàs. Allà fan core, peses i la màquina de rem. A banda, surten amb la barca dos o tres dies més. En funció del calendari de competició fan entrenaments amb sèries més llargues i palades més baixes, o a l’inrevés, però les sessions poden allargar-se fins que ja és negra nit. Cada quinze dies, l’equip competeix en alguna regata oficial.

Preciosa imatge del Club Rem Mataró amb la ciutat al darrere. Foto: R. Gallofré

Preciosa imatge del Club Rem Mataró amb la ciutat al darrere. Foto: R. Gallofré

 

El Rem Mataró, un cop superades totes les dificultats de la pandèmia, continua fent passes per convertir-se en una entitat amb sòlides arrels a la capital del Maresme. Per tal que la llavor germini, de totes maneres, caldrà implicar al jovent de la ciutat. Al club apunten que els falten a dolescents d’instituts de Mataró per poder crear equips juvenils, infantils o cadets i que, d’aquesta manera, la continuïtat estigui assegurada.

A navegar amb batel

El batel és una barca a rem que té quatre remers/es (a diferència dels o les vuit del llagut) i un timoner. L’embarcació té uns set metres de longitud i cada membre de l’equip rema pel costat contrari al del company o companya que té al davant. El Club Rem Mataró també competeix en aquesta modalitat. 

El batel, l'embarcació petita del Club Rem Mataró. Foto: R. Gallofré

El batel, l'embarcació petita del Club Rem Mataró. Foto: R. Gallofré

 

Un esport total 

Ariadna Palop té els dos genolls operats i els metges van prohibir-li córrer. Va trobar en el rem l’esport ideal. Com que no té impacte, exercita tot el cos sense que les articulacions delicades pateixin. “Rema tant com puguis”, em van dir.  

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive