Adéu a la mascareta en exterior (si hi ha prou distància)
Notícies relacionades
Adéu a la mascareta en exterior (si hi ha prou distància)

Adéu a la mascareta en exterior (si hi ha prou distància)

Un any després, la mascareta deixa de ser obligatòria tot i que no és un adéu definitiu: sense distància i en interiors es manté

Adéu siau a la mascareta. Aquest dissabte 26 de juny a les 00h la protecció estrella contra els contagis de Covid-19 deixa de ser obligatòria en exteriors. No és un adéu total, però: sí que s'haurà de dur obligatòriament en cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig. 

La mascareta ha estat imperativa a l'exterior durant gairebé un any. Catalunya ho va aprovar el 8 de juliol del 2020 i altres comunitats s'hi van sumar al llarg del mes.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra Darias va dir que es tracta d'una "decisió tremendament important", ja que significarà "que les mascaretes donen pas de nou als somriures". "Una de les mesures no farmacològiques que més hem vinculat a la pandèmia i que és tot un símbol són les mascaretes", va apuntar. La ministra assenyala l'evolució "favorable" dels indicadors sanitaris i el ritme de la campanya de vacunació com els motius principals darrere d'aquesta flexibilització.

Com queda la situació?

L'ús de la mascareta no serà obligatori a l'exterior per aquells grups de convivents habituals, encara que no mantinguin la distància de seguretat. A les residències on hi hagi un 80% d'usuaris vacunats també deixa de ser requerida, excepte pels treballadors o els visitants.

Malgrat els canvis que introdueix el nou Reial Decret Llei, es manté l'obligatorietat de dur-la en espais tancats públics i en transports públics.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Geoffrey Fa 1 any
We would be stupid if we think the virus as gone and we are protected. Even after two vaccinations, we can carry the virus to others, plus the mask protects us from the flu...as seen by much reduced infections. Yes, now we don't go into hospital, we die in our homes this saves the government money.
Papa Emeritus Fa 1 any
Está claro que el invento de la mascarilla en exterior es un fracaso. Dos olas nos hemos comido con la mascarilla dice mucho del lugar en el que se producen los contagios.
Josep M@ Fa 1 any
Jo no sé qui tipus d'illuminats prenen aquestes decisions ara que estàn pujant el contagis per les variants de Covid de la Índia que s'ha demostrat de més ràpid contagi i més letal principalment al Regne Unit que en dues setmanes ha pasat de 45 a 210 casos d'incidència acumulada, ara ens vindràn tots de vacances i no miraran prim i tots els indicadors cap amunt en busca de la 5a onada, recordo que a Regne Unit s'estan contagiant i morint persones ja vacunades amb les dues dosis SENY

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive