Singapur i la seva gastronomia.
Singapur i la seva gastronomia.

Les tendències gastronòmiques del 2023

Repassem alguns ítems culinaris que han de ser protagonistes de l’any en les tendències gastronòmiques d'aquest 2023.

Menjar és un dels plaers de la vida. Segurament forma part del Top 3 (o 5, o com a mínim 10) de la majoria de persones. T’agradi o no cuinar, siguis més de restaurant o d’àpats a casa, menjar és, a banda d’indispensable, un moment de gaudi. Però quines tendències gastronòmiques amaga aquest 2023? Ho repassem en aquest article tot recollint les previsions que en fa thegourmetjournal.com.

Menús vegetarians

Mai no hauríem imaginat veure tants plats vegetals a restaurants. Fins i tot restaurants amb estrella Michelin com El Lago ofereixen menús 100% vegetarians amb la filosofia treure el màxim profit als productes de la terra.

Noves experiències

Anar a un restaurant, sens dubte, és tota una experiència. És el moment de compartir, gaudir i degustar noves receptes. Alguns restaurants van un pas més enllà i proposen menús personalitzats al gust del comensal. No hi ha un menú estipulat: el client decideix els plats que vol i el cuiner els adapta per fer-ne un petit mos.

Aposta per allò senzill

La premissa és clara: cercar un bon producte, donar-li la cocció perfecta i servir-lo en un plat. No cal més. El comensal ho sap bé.

Sostenibilitat

Encara que la paraula soni massa i de vegades estigui fora de context, la sostenibilitat passa per consumir productes de l'entorn i conèixer els ingredients llegint l'etiqueta del producte. El consumidor té el poder de canviar el món escollint de manera informada els seus aliments.

Dolç i picant

Pren-ne nota: 'Swicy'. Ho sentiràs alguna vegada al llarg del 2023. Es tracta d'un terme anglosaxó que fusiona sweet (dolç) i spicy (picant). És una combinació de sabors present a la cuina oriental però que, més enllà de receptes salades, ja ens permet trobar fins i tot xocolates a les quals s'hi afegeix un toc de xile.

Sabors del sud-est asiàtic

Sempre hi ha un sabor o un condiment rei a les tendències que van arribant. S'espera que el 2023 doni la benvinguda a plats asiàtics provinents de Singapur, Vietnam o les Filipines.

Dàtils

També hi ha sempre un producte que seria l’aposta estrella de l’any. Aquest 2023 és l'any del dàtil. Es posiciona com un edulcorant natural, pel seu poder endolcidor i per derivats com el xarop, la pasta o els deshidratats. Aquest fruit, que aporta múltiples beneficis a l'organisme, és un imprescindible en l'elaboració de bases de pastissos o barretes de cereals casolanes.

Font: thegourmetjournal.com.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive