Una marca per distingir tots els productes gourmet catalans
Una marca per distingir tots els productes gourmet catalans

Capgròs.com - ACN

Una marca per distingir tots els productes gourmet catalans

La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l’origen dels aliments i begudes fets a Catalunya com el cava català, la pera de Lleida o la poma de Girona

Els productes alimentaris fets a Catalunya tindran a disposició un distintiu que acreditarà el seu origen. El Govern està preparant aquesta etiqueta amb previsió que es comenci a distribuir el primer trimestre del 2023, segons ha avançat el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, després de la reunió de la taula de cogestió del cava. Mòdol ha apuntat que serà una “marca paraigües” voluntària, que empararà tota la producció alimentària catalana “de qualitat”.

Es podran diferenciar, per exemple, la pera de Lleida, la poma de Girona o el cava català. Mòdol ha recordat que aquest escumós ara es distingeix sota una DO d’abast estatal. El nou distintiu anirà acompanyat d’una  “campanya massiva” perquè els ciutadans el reconeguin.

El cava català

El cava català

 

En una atenció als mitjans a Vilafranca del Pendès, Mòdol ha assegurat el nou logotip es troba en la "fase final" de preparació i serà un mecanisme que "acreditarà que aquell producte és cava català". El secretari d'Alimentació ha afegit que davant del "frau" hi ha "accions obligades" que l'administració ha de dur a terme per evitar que hi hagi empreses que s'aprofitin de "les escletxes del sistema per tenir beneficis".

Per Mòdol, aquesta acció pot contribuir a incrementar el compromís dels ciutadans amb les produccions pròpies del país, que són la "garantia" d'abastiment per a les properes generacions.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive