Presentació d'activitats.
Presentació d'activitats.

El Fòrum Gastronòmic es concentrarà en la influència del món vegetal a la cuina

Les activitats obertes a la ciutadania volen potenciar l’alimentació saludable en la nova edició del Fòrum Gastronòmic.

El Fòrum Gastronòmic de Girona tractarà la influència del món vegetal a la cuina i els reptes que suposa pels cuiners el fet d’implementar plats sense carn o fomentar la proteïna vegetal. El director del Fòrum Gastronòmic, Albert Labastida, ha explicat que al llarg dels dos dies de jornades professionals hi haurà un centenar de ponències internacionals on hi participaran els germans Roca i altres cuiners destacats com Paco Pérez i Fina Puigdevall. Per altra banda, en les activitats que es faran el cap de setmana del 18 i 19 de març al centre de la ciutat buscaran potenciar l’alimentació saludable i evitar el malbaratament de menjar.

El Fòrum Gastrònomic de Girona escalfa motors per aquest 2023 amb una edició renovada en què es desplaçarà al centre de la ciutat de Girona amb un conjunt d’activitats obertes a tots els públics. Durant el dissabte 18 i el diumenge 19 de març hi haurà una quarantena d’expositors a la plaça de Catalunya que oferiran els seus productes als visitants.

A més, hi haurà una zona per fer tastets i tallers. La majoria de les activitats es concentraran en fomentar una alimentació saludable i també sostenible, ja que evitaran el malbaratament de menjar. Ada Parellada o Raül Balam seran els encarregats d’explicar tècniques i receptes per aconseguir-ho. Per altra banda, es faran tastets de productes de la mà de la marca Girona Excel·lent i del cuiner Pep Nogué. El director del Fòrum Gastronòmic, Albert Labastida, ha explicat que volen explicar com es fan els tastets de productes “pels amants i curiosos de la gastronomia”.

Activitats originals

Durant el cap de setmana també es farà una cursa de cambrers per “posar el valor” la professionalitat d’aquest ofici. Labastida també ha apuntat que un dels objectius d’aquesta activitat és mostrar al públic que la gastronomia engloba altres oficis més enllà de la cuina, com pot ser el servei de sala. Aquest any el fòrum també fa el salt al metavers. Labastida ha anunciat que es recrearà el centre històric de Girona en el món virtual per tal que la gent pugui visitat l’esdeveniment de forma virtual.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive