Catalunya, recomanada per convertir-se en Regió Mundial de la Gastronomia el 2025

L'any 2016 el país ja va obtenir el títol de Regió Europea de la Gastronomia

Catalunya aspira a ser declarada Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El jurat internacional que atorga el titol, format per May BrittHansen, Quim Salort, Levan Kharatishvili i Barbara Zmrzlikar, ha anunciat des de Barcelona aquest divendres que Catalunya passa a la fase final del procés i serà recomanada per optar a la distinció. Aquest títol, impulsat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), reconeix regions que contribueixen a la cultura alimentària, l'educació per la salut, la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. L'any 2016 Catalunya va obtenir el títol de Regió Europea de la Gastronomia i si ara guanya el concurs serà la primera regió a ostentar el títol mundial.

Al llarg d'aquesta setmana el jurat ha recorregut diferents comarques i projectes representatius del model turístic i enogastronòmic català per valorar la candidatura. Aquestes consideracions formaran part d'un informe final que determinarà al juny si Catalunya serà distingida finalment el 2025 amb aquest reconeixement mundial per la qualitat del seu ecosistema turistic, alimentari i enogastronòmic.

Marta Domènech, directora general de Turisme del Departament d'Empresa i Treball ha detallat que aquest reconeixement no només permetrà consolidar un nou model turístic sinó que ajudarà a "tenir més visibilitat" convertint-se en "un gran altaveu perquè arreu del món ens coneguin com a destinació enogastronòmica", remarca.

Aquest guardó, segons els organitzadors, aporta credibilitat a les regions ja que és atorgat per un jurat independent i internacional format per experts de diferent àmbits de competència com el turisme, la cultura, l'hosteleria i l'agricultura.

El jurat ha valorat aspectes com la governança del projecte en mans de les dues conselleries implicades, la sinèrgia i la cooperació entre el sector públic, privat, el tercer sector i les institucions de coneixement i investigació, i l'alt grau de professionalització i qualitat de les iniciatives vinculades a l'alimentació i les experiències enogastronòmiques.

Joan Gòdia, director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha detallat com la cuina tradicional catalana "és el pont que uneix el passat amb el present, el conegut amb el desconegut, amb l´'alié i el que és propi".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive