Els bombons saludables.
Els bombons saludables.

Un bombó saludable i català que calma la gana

Dues empreses d'Almenar creen un bombó saludable i que calma la gana elaborat amb cacau i espirulina

Dues empreses d'Almenar (Segrià), Organa Espirulina i Origen Bean to Bar Lleida, han creat un bombó "saludable i que sacia la gana". Està elaborat a base de cacau i espirulina, una microalga considerada un superaliment per l'ONU per la diversitat de vitamines, minerals, proteïnes i antioxidants que conté. No porta sucre ni llet i el principal repte dels seus promotors ha estat trobar l'equilibri entre el valor nutricional d'aquest snack i que el sabor resulti agradable al paladar. Per desenvolupar-lo, han comptat amb la col·laboració de la doctora en Nutrició de la UdL, Blanca Salinas-Roca, i de la dissenyadora d'aliments Alexa Trilla. Preveuen treure'l al mercat en uns tres mesos i ara estan fent tastos per conèixer l'opinió de la gent.

Després de provar diferents formulacions al seu obrador també situat al mateix municipi del Segrià, Ivan Pascual, mestre xocolater i responsable de Bean to Bar Lleida, explica que, a l'hora de desenvolupar-lo, han tingut en molt compte el valor nutricional d'aquest snack, però també que fos agradable al paladar. "Volem que sigui un bombó fàcil, lleuger i dinàmic i que quan el posem a la taula resulti golós", exposa.

Pascual ha elaborat una xocolata exclusiva per a asquest snack que embolcalla tot el bombó i l'avellana que porta al cor. Ho ha fet a partir d'un cacau comprat en origen a l'Equador "que té unes connotacions organolèptiques molt afines a l'espirulina" i seguint la filosofia 'bean to bar' (de la fava a la tauleta). Durant el procés per desenvolupar aquest bombó, els seus promotors han comptat amb la supervisió de la doctora en Nutrició de la Universitat de Lleida, Blanca Salinas-Roca, i l'assessorament de la dissenyadora d'aliments, Alexa Trilla.  

"Un dels reptes que tenim com a humanitat és canviar els nostres hàbits alimentaris i necessitem consumir aliments que ens aportin salut i treballin en benefici del sistema immunitari, i l'espirulina és un d'aquests", destaca Joan Solé, gerent d'Organa Espirulina.

L'espirulina, un superaliment segons l'ONU

L'espirulina va ser declarada com "un dels millors aliments per al futur de la humanitat per l'ONU" i és "un aliment que, a banda de tenir molta proteïna, té tots els aminoàcids essencials i conté diferents vitamines, a més de minerals com ara ferro, zinc i manganès", assenyala Solé. "Estem davant d'un aliment que ajuda a millorar l'estat de salut de les persones", remarca. A més, també és un aliment "sostenible" per l'important estalvi d'aigua que suposa el cultiu d'aquesta microalga en relació, per exemple, amb el de cereals o llegums, remarca.

Organa cultiva l'espirulina als seus hivernacles i la ven deshidratada, però també va ser la primera empresa a Europa a comercialitzar-la en fresc, ja que d'aquesta manera augmenten les seves propietats. La firma ha ampliat enguany la granja d'espirulina i ha triplicat la superfície de cultiu fins arribar als 700 m2, amb la qual cosa preveu assolir una producció anual d'uns 700 quilos d'aquesta microalga.

Comentaris (4)

M Angels serra salavedra Fa 1 mes
On puc comprar aquets bombons ? Gràcies!,
Robert Fa 3 mesos
M'encanta l'espirulina de Organa Espirulina, especialment la fresca, m'ha sorprès i m'ha canviat radicalment el meu estat de salut (diabetes i altres problemes crònics....) Estaré atent aveure si puc provar aquests bombons!!
Robert Fa 3 mesos
M'encanta l'espirulina de Organa Espirulina, especialment la fresca, m'ha sorprès i m'ha canviat radicalment el meu estat de salut (diabetes i altres problemes crònics....) Estaré atent aveure si puc provar aquests bombons!!
Xavier Fa 3 mesos
Aviseu cuan sortí el mercat i on es pot comprar.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive