Terrasses al carrer de Cuba de Mataró
Terrasses al carrer de Cuba de Mataró

Terrasses al carrer de Cuba, una iniciativa que per ara no es repetirà

L'Ajuntament de Mataró assegura que no ha rebut cap proposta dels restauradors per repetir la iniciativa i el Gremi d'Hostaleria diu que "encara s'està valorant" si intentar repetir-ho

La prova pilot per instal·lar terrasses a la calçada del carrer de Cuba de Mataró, celebrada la tardor passada, va deixar un resultat agredolç. El Gremi d’Hostaleria i Turisme en va fer un balanç positiu, però la iniciativa va generar queixes veïnals. Malgrat que els organitzadors van demanar llavors que l’experiència es repetís aquest estiu, de moment no s’ha fet cap avenç per fer-ho realitat i a hores d’ara sembla difícil que així sigui.

El mateix Gremi d’Hostaleria assenyala que “encara s’està valorant” si repetir l’experiència, que a la tardor va durar sis setmanes i que va implicar tallar al trànsit (excepte als veïns) el carrer de Cuba entre la plaça de Cuba i el Camí Ral, perquè els nombrosos establiments de restauració que hi ha en aquest sector puguin posar taules i cadires a la calçada. Des de l’Ajuntament també assenyalen que no han rebut cap proposta concreta per repetir l’experiència.

El consistori tampoc sembla especialment interessat en prendre la iniciativa ni en donar facilitats extra als establiments de la zona. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Moreno, explica que l’any passat es va promoure com a “prova pilot” però que si es vol repetir aquest any, caldria que els establiments fessin les peticions pertinents segons marca l’ordenança de terrasses. “Hi ha supòsits on seria necessària l’autorització dels veïns”, afegeix Moreno.

Aquest pot ser un escull important, ja que l’any passat diversos veïns del carrer de Cuba van queixar-se per les molèsties que, segons ells, suposava tenir les terrasses fins a mitjanit en caps de setmana. Els residents d’aquest vial han intensificat en els darrers mesos la seva campanya de protesta contra la proliferació de bars i restaurants, molts d’ells amb terrasses interiors, i també pel gran tràfic de vehicles privats que ha de suportar el carrer malgrat que teòricament està pacificat.

Des del consistori assenyalen que de moment no hi ha “consens” entre els promotors per presentar una proposta unànime i que sigui adequada al marc normatiu. “Fins que no tinguem aquesta proposta no contemplarem repetir el projecte”, assenyala Moreno.

Comentaris (3)

joan Fa 1 any
aquest ajuntament per tal de recaptar és capaç de deixar-nos sense voreres, molestar als veins, etc,donen molta vergonya, i si després es veies algo de profit però es que res, recaptar i després res de res.
Daniel Fa 1 any
Mataró s'ha convertit en una ciutat de terrasses. Hi ha tantes, que a vegades haig de donar mitja volta i anar per un altre carrer. Sembla una carrera d'obstacles. Es una vergonya. O es regula aixo o acabarem sense vorera.
Marc Hirschi Fa 1 any
No s'ha de tenir presses per potenciar cap zona que pugui donar de sí. Molt a favor de l'ímpetu, la previsió, l'empenta i l'anticipació que demostra sempre el Gremi d'Hostaleria de la nostra ciutat. Jo de gran vull ser com ells. I com l'Ajuntament també.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive