restaurants
Notícies relacionades
restaurants

La restauració dubta: és el passaport Covid la solució per bars i restaurants?

Els experts en bioètica qüestionen la mesura i els juristes defensen que, d'entrada, la proposta no tindria base legal

El sector de l'hostaleria de Barcelona està dividit en el debat sobre l'aplicació d'un passaport covid per entrar els establiments, una mesura pionera a França i que altres països com Portugal i Itàlia també han adoptat. Des del Gremi de Restauració de Barcelona veurien amb bons ulls la proposta, ja que opinen que incentivaria la vacunació i evitaria tancaments com els viscuts durant els últims mesos. El Gremi d'Hotels de Barcelona, en canvi, creu que s'haurien d'adoptar mesures alternatives que no haguessin de ser controlades pels mateixos negocis. Des del camp de la bioètica també qüestionen la mesura, mentre que els experts juristes assenyalen que, ara mateix, la proposta no tindria base legal per ser aplicada.

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, opina que es tractaria d'una bona opció per controlar futures onades. "Sempre sota els supòsits que ens trobem en nivells d'incidència elevada i que la vacunació estigui oberta a tothom, seria una mesura que rebria el nostre suport", apunta en declaracions a l'ACN. Pel màxim responsable de l'associació, l'aplicació d'aquesta mesura a altres països "és la constatació que no es poden tornar a fer passos enrere" i que cal vetllar per la recuperació dels sectors més afectats per la pandèmia. "El càstig a algunes de les activitats econòmiques no pot ser la recepta del futur", subratlla. Tal com defensa, el sector de la restauració "no pot viure constantment amb el fre de mà posat", i veu igual d'important "controlar la pandèmia i que la gent arribi a final de mes".

Pallarols tampoc creu que l'entrada en vigor d'aquesta mesura freni l'arribada de turistes, sinó tot el contrari. "Pensem que tota normativa que dóna la sensació de màxim control i seguretat és positiva per a la recuperació de la indústria i la mobilitat en general", comenta. En tot cas, matisa que aquesta "no serà una mesura definitiva". "Ho serà haver superat la pandèmia", destaca.

En aquest sentit, el director general del gremi assegura que la millor eina per combatre la crisi és la vacunació. Tot i que prefereix no mullar-se, opina que l'obligatorietat de vacunar-se contra la covid-19 hauria de ser, si més no, "un debat important per part de la comunitat mèdica i dels legisladors".

Els hotels, contraris a aquesta implantació

Des del Gremi d'Hotels de Barcelona, en canvi, es mostren contraris a la instauració d'un passaport covid. "Amb els problemes que ja tenim ara, només ens falta haver de fer de policies i vigilar si la gent s'ha vacunat o no", assenyala el director general del gremi, Manel Casals. Per aquest representant del sector, seria bo que l'administració valorés mesures alternatives amb l'objectiu final d'aconseguir que tothom estigui vacunat. "A altres països europeus, les persones hospitalitzades per covid i que es podien haver vacunat abans havien de pagar les despeses mèdiques; aquesta em sembla una mesura més adequada i que va al moll de l'os, ja que no afecta la resta de sectors", apunta.

Per altra banda, Casals creu que l'obligatorietat del certificat covid desincentivaria l'arribada de turistes a Catalunya, els quals buscarien destins amb menys requisits per poder viatjar. Quant a la vacunació, el directiu rebutja que hagi de ser obligatòria, però anima a la gent a injectar-se algun dels vaccins disponibles.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive