Més hores i aforament per la restauració des d’avui mateix
Més hores i aforament per la restauració des d’avui mateix

Capgròs.com - ACN

Més hores i aforament per la restauració des d’avui mateix

El TSJC acorda ampliar immediatament l’horari fins la mitjanit i l’aforament intern fins al 50% a l’acceptar les al·legacions del Gremi d’Hostaleria

patrocini Pous B

L’obertura de bars i restaurants fins la mitjanit que el Procicat ha aprovat per dilluns s’aplicarà finalment ja amb caràcter immediat, per decisió judicial. Dit d’una altra manera, durant tot el pont de la Fira (o de la segona Pasqua) els locals ja podran anar fins les 24 hores i a més l’aforament interior passa del 30 al 50%.

Com és això? La raó recau en la justícia, que des del final de l’estat d’alarma té la darrera paraula sobre les diferents restriccions. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat aquest dijous les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d'Hostaleria sobre les mesures anti-covid del Govern que van entrar en vigor el 9 de maig passat i ha acordat allargar el tancament de bars i restaurants d'11 a 12 de la nit i ampliar l'aforament interior del 30 al 50%. Les mesures entren en vigor tant aviat com es comuniquin a les parts afectades, que podria ser aquest mateix dijous o divendres. Es dona la circumstància que el Govern preveia ampliar l'horari fins les 12 de la nit a partir de dilluns que ve però volia mantenir l'aforament interior al 30%. La resolució adoptada contindrà vots particulars ja anunciats i serà notificada el més aviat possible.

A partir de dilluns, sis comensals per taula

En un altre ordre de coses, però de vital importància pel sector i la població, el Procicat ha validat que hi hagi fins a sis comensals a les taules de bars i restaurants a partir de dilluns. Fins ara només n'hi podien seure quatre. Aquesta és una de les mesures que entraran en vigor la setmana que ve.

La sala de la discòrdia

La decisió judicial s'ha pres per l'anomenada sala de discòrdia de la sala contenciosa-administrativa de l'alt tribunal català, ja que reunits els magistrats de la secció competent en la matèria, la secció tercera amb un total de sis magistrats, la votació va quedar tres a tres. La llei preveu la convocatòria de la denominada sala de discòrdia, òrgan col·legiat previst per superar la impossibilitat d'obtenir una majoria. Seguint el torn establert per les normes de repartiment, d'acord amb la matèria, s'han incorporat 3 magistrats a la deliberació de la sala, cosa que feia un un total de 9 magistrat per deliberar.

La petició del Gremi d'Hostaleria tenia, en el seu recurs, una sèrie de demandes que van ser desestimades, per la qual cosa la sala només ha debatut sobre les mesures cautelars subsidiàries, és a dir, sobre la segona opció presentada en el recurs.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Serveis tècnics del Gremi d'Hostaleria Fa 6 mesos
En vigor des de dijous:tancament a 24h, 6 per taula no convivents, aforament interior al 50%, consum a barra amb 1,5 metres de distancia interpersonal. Exactament el que vàrem m demanar

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive