El curs d'auxiliar de cuina i de cambrer al Maresme
El curs d'auxiliar de cuina i de cambrer al Maresme

Denuncien que perilla el curs d'auxiliar de cuina i de cambrer al Maresme

El curs d'hoteleria del PFI-PTT de Mataró, per a joves que no han acabat l'ESO, és una gran alternativa professionalitzadora però pot desaparèixer

El curs d'auxiliar d'hoteleria, cuina i serveis de restauració que s'ofereix a Mataró per a alumnes que no han obtingut l'ESO està en perill. Així ho ha denunciat el seu tutor, Ramon Mangues, que assegura que després de més de 25 anys formant nois i noies com a ajudants de cuina i de cambrer, la continuïtat del curs no està garantida per al proper curs 2021-2022.

Aquest curs forma part dels PFI-PTT, un programa adreçat a joves (d'entre 16 i 21 anys d'edat) que no han obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO), amb finalitat formativa i professionalitzadora en un perfil professional concret.Els PFI-PTT ofereixen la possibilitat de millorar la qualificació i les oportunitats d'incorporació al món laboral i, alhora, una via que faciliti l'accés tant als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM), com a altres ofertes formatives.

El curs d’hoteleria del PFI-PTT de Mataró és l’únic d’aquestes característiques que es realitza en tot el Maresme i es desenvolupa en diferents espais: CFA de Can Noè, aula gastronòmica del Mercat de la Plaça de Cuba i a les instal·lacions de l’Hotel Atenea Port Mataró. Es tracta d’una oferta formativa eminentment pràctica. "Atès el caràcter turístic de la comarca, seria un autèntic despropòsit que no tingués continuïtat, expliquen els responsables en un comunicat.

unnamed (1)

Alumnes del curs d'auxiliar de cuina

En els darrers 5 anys, una mitjana anual de 58 joves sol·liciten poder realitzar el curs d’hoteleria que únicament disposa de 15 places. un 87% dels joves aconsegueixen feina en finalitzar el curs i un 20% continua la seva formació en un cicle formatiu. A més, segons les enquestes de satisfacció del programa, en acabar la formació, la valoració del curs per part de l’alumnat és de 9,2 sobre 10 i el 98% el recomanaria a les seves amistats.

Des dels Serveis Jurídics del Departament d'Educació, però, han assenyalat als responsables del curs que, per un problema amb la gestió dels convenis de col·laboració per a la formació en empreses i davant la dificultat de trobar espais adients, caldrà suprimir-los el proper curs i buscar un perfil formatiu alternatiu. Els coordinadors del curs lamenten que per qüestions de tràmit administratiu "podem deixar sense aquesta opció formativa a tots els joves que volen iniciar el seu itinerari professional en aquest sector". 
 

Comentaris (1)

Didac Fa 1 any
Una vergonya aquesta situació administrativa amb l'incertesa del tancament d'aquests recursos educatius per a una població necesitada d'oportunitats educatives i laborals. Com a tutor de PTT, considero inacceptable per par de l'administració pública, omitint els bons resultats d'aquests programes de segones oportunitats. Anims!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive