Foto de família del 20è aniversari de la revista Cuina.
Foto de família del 20è aniversari de la revista Cuina.

Redacció / ACN

20 anys de la revista Cuina i una reivindicació: els xefs del futur

La mítica revista selecciona 20 xefs joves als que cal seguir la pista a nivell català.

patrocini Pous B

La revista 'Cuina' va celebrar dijous passat, dia 27, des del MNAC el 20à aniversari i va reivindicar una vintena de xefs de la cuina catalana que ve i que "garanteixen que la revolució continua". Tots ells s'han fet una foto de família amb la revista commemorativa que inclou aquests xefs d'arreu de Catalunya. Així mateix, s'ha anunciat que Judith Càlix serà la nova directora de la revista fins ara dirigida per Josep Sucarrats. "Nosaltres estem aquí per explicar històries i esperem explicar-ne moltes més amb totes les ganes", ha apuntat Càlix. 'Cuina' està editada per Som.

La nova directora Judith Càlix ha destacat que volen seguir obrint portes de molts restaurants, de cuiners del món, de tradicions del país i de les noves tendències a la cuina. El director de la revista durant 15 anys ha manifestat que 'Cuina' parla de menjar, de beure i de viure, de la part feliç de l'existència: "I això ens ha donat energia número a número, fins el 250 que presentem avui".

Ha recordat que van néixer perquè volien explicar "fenòmens increïbles" que fa 20 anys passaven a Catalunya. "Va ser una autèntica revolució", ha dit Sucarrats, recordant a Ferran Adrià, els germans Roca, Carme Ruscalleda i Santi Santamaria. "Arribem a l'aniversari en un moment complicat, però ja olorem que el demà ja és aquí i aquest demà el representen una vintena de xefs", ha assegurat.

El número 251 de la revista que arribarà als quioscos al juny serà l'últim que dirigeix Sucarrats, que ara passa a ser el director d''Arrels', un projecte multiplataforma. Al número especial de la revista del 20è aniversari, que ja es troba als quioscos, es presenten 20 joves xefs i inclou una tria de 20 receptes històriques d'aquest període.

20 xefs joves seleccionats

Entre els 20 xefs, hi ha Adrià Bou (Terram, Girona), Àlex Carrera (L'Aliança, Anglès), Arnau Bosch (Can Bosch, Cambrils), Arnau Muñío (Direkte Boqueria, barcelona), Carles Pérez de Rozas (Berbena, barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), David Andrés (Via Veneto, Barcelona), Eli Farrero (El Ventador, Barruera), Elia Nolla (Normal, Girona), Ferran Cerro (Ferran Cerro Restaurant, Reus), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Jan Fargas (Les Voltes de Sant Sebastià, Moià), Jordi Coromina (L'Horta de Tavertet), Joseba Cruz (Le Clandestin, Gaià, Bages), Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Miquel Pardo (Cruix, Barcelona), Moha Quach (El Terrat, Tarragona), Pere Venturós (Terra, Berga), Víctor Torres (Les Magnòlies, Arbúcies) i Zhou Mengxin (coxef Somiatruites, Igualada).

La xef Eli Farrero, d'El Ventador, ha apuntat que la cuina és "una guerra, una resistència, estar lluitant per aproximar-se als cuiners amb majúscules". Ha apuntat que no està formada en el món de la gastronomia, sinó que és autodidacta. "Sempre m'ha inspirat menjar i provar coses i em va sorgir trobant l'espai i l'oportunitat de fer alguna cosa jo creatiu".

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive