La millor recepta de reaprofitament té premi al Maresme
La millor recepta de reaprofitament té premi al Maresme

La millor recepta de reaprofitament té premi al Maresme

Maresme Circular llança un concurs de receptes per reduir el malbaratament alimentari: la més original i que millor aprofiti els aliments guanyarà un dinar al restaurant El Nou-Cents de Mataró

La iniciativa forma part del Pla de Prevenció de Residus del Maresme que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus 

Maresme Circular ha llançat un concurs de receptes de reaprofitament amb l’objectiu de promoure aquesta pràctica per reduir el malbaratament alimentari. Fins al 3 de juliol, qualsevol habitant major d’edat del Maresme podrà enviar les seves propostes. La recepta més original, amb aliments millors aprofitats i amb productes de temporada i proximitat guanyarà un dinar per a dues persones al Nourestaurant El Nou-Cents de Mataró

  • El jurat estarà format pel cap de cuina del restaurant El Nou-Cents, Josep Maria Martí, per la professora d’alimentació conscient Marta Castells, per un membre de Maresme Circular i per un de Rezero. 
  • Per participar, els concursants hauran d’enviar la recepta i fotografies i/o un vídeo al correu cbrossa@cresidusmaresme.com. 
  • El lliurament del premi es farà el 14 de juliol a l’espai e-Àgora del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró; acte que vindrà amenitzat per un taller de cuina de reaprofitament obert al públic i especialment a tots als participants del concurs.

La iniciativa forma part d’un seguit d’accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular, un projecte del Consorci de Residus del Maresme, i Rezero estan portant a terme aquest 2023 en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. El Pla, redactat el 2022, té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca de cara el 2027, respecte l’any 2010.

Objectiu, no llençar menjar

Objectiu, no llençar menjar


El drama del malbaratament


A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d’aliments en bon estat a l’any. El 58% es malbarata a les llars. A nivell ambiental, l’impacte dels residus d’aliments que, de no ser aprofitats, acaben als circuits de residus, suposa no només un desaprofitament de recursos naturals i energia sinó també un gran impacte ambiental a nivell d’emissions de carboni. 

Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive