Mona de la pastisseria Uñó
Mona de la pastisseria Uñó

Núria Ferreres

Les princeses Disney regnen a les Mones de Pasqua

'Frozen' és la gran protagonista dels dolços d'aquests dies festius a les pastisseries mataronines

Cada vegada més les pel·lícules i series de televisió donen lloc a modes entre els més petits. Des de material escolar a disfresses per carnaval a les mones de pasqua. Aquest any, la princesa Frozen s’endú la palma en tots els aspectes. Fa uns mesos era auxñu amb les disfresses per carnestoltes i ara amb les figures de xocolata. A la pastisseria La Moreneta es van arribar a fer dues mones d’aquesta coneguda pel·lícula de Disney valorades en 120€ i totes dues es van vendre en pocs dies. “No m’esperava que la Frozen tingués tanta sortida, ens hem sorprès hi tot”, explica Pere Morell pastisser d’aquest establiment. A la pastisseria Maica destaquen que "les figures de Frozen s'han esgotat en poquíssims dies". Des de la pastisseria Uñó, al centre de la ciutat, coincideixen en l’augment de vendes d’aquesta temàtica per a les mones de pasqua. Però a més hi afegeixen d’altres com el Barça o el procés sobiranista

Però què ens pot costar aquest any una mona? Es pot adquirir una composició de xocolata per només 20 euros. “El que encareix la mona són les hores que porta de feina” explica Claudi Uñó de la pastisseria Uñó. Ell explica que hi ha dos tipus de mona; la de xocolata i prou o la que porta pastís i una figura a sobre. En aquest últim cas, el client pot fer-se amb una mona a partir dels 25 euros. Si ja volgués una composició més elaborada, amb moltes figures, que són el que porten més feina, estaríem parlant d’uns 40 euros. D’altra banda des de La Moreneta, Pere Morell explica que “el que encareix la mona són factors externs a la seva elaboració”, com ara les figures de pvc que ronden els 6 euros cada una.

Receptes clàssiques
Pel que fa a al tipus de pastissos que composen una mona de pasqua, Claudi Uñó explica que “sempre es mantenen aquelles receptes clàssiques com són pastissos de xocolata amb trufa, la sara o el pastís de fruites tot i que sempre hi ha algú que et demana alguna varietat com pot ser un mousse, etc”. D’altra banda però, des de la pastisseria La Moreneta, Pere Morell s’atreveix a assegurar que s’ha perdut totalment la tradició del pastís de fruita ja que “ara els nens prefereixen xocolata o nata abans que un pastís de fruites”.


Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive