-
-

Salva Fernàndez

L'evolució dels entorns de plaça Cuba a través dels seus protagonistes

Els restaurants, bars i pubs que floreixen al carrer Cuba i voltants destaquen com de positiu és que hi hagi una oferta tan variada

Molly Malone's. Molly Malone’s és un pub instal·lat al carrer Cuba que porta una dècada veient evolucionar els entorns.  Com la zona en la que s’ubiquen, ells també han anat evolucionant i fa tres anys que ofereixen, a banda de cerveses i begudes d’importació i copes, tapes i entrepans variats.
“Com establiment, veure com hi ha més oferta als voltants és positiu, abans la gent venia a fer la cervesa, marxava a sopar i ja no tornava; ara tornen després de sopar perquè han menjat a prop d’aquí”, explica Albert Altimira, un dels propietaris. “Les obres de remodelació del carrer han ajudat, però creiem que estan lluny de ser el que ens havien assegurat en un primer moment; potser es podria plantejar tancar el pas de vehicles en algunes hores per fer-ho encara més atractiu”, afegeix.

La Marineta. La Marineta és un dels abanderats de la nova onada de restaurants de la zona de plaça de Cuba i entorns. La seva oferta de platets i tapes l’han alçat al primer lloc de TripAdvisor a Mataró i per Pere Patuel, el seu propietari, l’ebullició de la zona només té coses positives: “perquè tenim una oferta molt variada que es complementen uns restaurants amb els altres, cadascú fa la seva cuina i això és bo per tots”. “És un orgull tenir tants restaurants a pocs metres”, afegeix. Això sí, també consideren que hi ha coses a millorar:“Seria una bona idea que el carrer de Cuba fos totalment peatonal perquè tothom pogués posar terrasses i crear un bulevard de restaurants; de la mateixa manera que el carrer Barcelona és un carrer dedicat a botigues aquí es podria fer el mateix amb els restaurants”.

Lumber. Lumber Restaurant ha estat un dels últims establiments en arribar. L’ambient acollidor i la relació qualitat-preu deu sel producte fan que estigui ple cada dia de la setmana i que sigui un lloc ideal per a famílies i grups. Santi Garcia, un dels propietaris, explica que ells van “apostar” per“aquest local, tot i que s’havia de remodelar de dalt a baix, perquè vam pensar també en la seva ubicació, privilegiada per com estava creixent en oferta”. “Tenim de lema que el sol surt per tothom, i per tantcal veure-ho de manera global i valorar positivament que hi hagi tants restaurants, tant si són del nostre estil com si són d’altres”.Per ells, a la zona només li faltaria “vestir millor els entorns amb unes jardineres més atractives i poder permetre fer més vida al carrer amb terrasses”.

Peix and Chips. Peix and Chips ha estat dels últims en arribar a Plaça de Cuba i ho fa amb una proposta radicalment diferent: portar peix de la llotja d’Arenys i oferir-lo fresc i fregirt directament  per ells. La idea d’en Pau, en Kirian i en Ferran va estar en stand by durant anys fins que s’han instal·lat finalment en aquest espai: “Vam estudiar molt bé les zones on podíem instal·lar-nos i sabíem que volíem venir aquí, hi ha molts restaurants i això és molt bo; quan estàvem fent les obres veiem com venia gent, quedava a Plaça de Cuba amb els amics i llavors decidia a quin restaurant anar, no anaven directament a un sinó que quedaven a la zona; això ho diu tot”.Sobre els entorns, consideren que “ha quedat prou bé però a la Plaça de Cuba falta llum, queda una mica fosc quan cau el sol”, afegeixen.

El Mercat de Plaça Cuba. El Mercat de la Plaça de Cuba no es mostra aliè a tot el que s’està movent als seus voltants, i ha aprofitat també el bateg dels entorns per proposar activitats relacionades amb la restauració. Xaver Solà, president de l’Associació de Venedors Plaça de Cuba, explica que tot el que sigui dinamitzar els entorns de la plaça és bo, ja que “ve gent jove, descobreix en un nou espai i poden aprendre com és el mercat per dins i què s’hi ofereix”.
 
Des de l’Associació treballen per oferir activitats atractives per la ciutat, sent el Nit de Tapes la més exitosa de totes. Els paradistes del mercat canvien el seu rol per un dia i ofereixen tapes fetes amb els productes que venen habitualment a la seva botiga a preus competitius acompanyats de beguda. L’afluència de gent en les dues edicions que s’han celebrat demostra l’encert d’una activitat que es farà “dos cops l’any”, ja que Solà explica que “hi ha moltes activitats similars”. A banda d’això també han posat en marxa un sorteig entre els clients de la plaça de Cuba en el que poden guanyar, cada mes, un sopar en algun restaurant de la ciutat.

Troba el teu establiment per a cada ocasió.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive