-
-

Marta Roca

El tomàquet: rei de la gastronomia maresmenca

Les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme se celebren a 16 poblacions del Maresme i hi participen fins a 57 restaurants

Ja fa deu anys que el Maresme acull unes jornades gastronòmiques pròpies en les quals el tomàquet n’esdevé el protagonista. L’esdeveniment està organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme juntament amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. Durant les jornades, 57 restaurants de 16 municipis de la comarca oferiran plats especials elaborats amb aquesta hortalissa.

La duració d’aquestes jornades serà fins el 31 d’agost. El seu objectiu és el d’incentivar l’activitat agrícola del Maresme i el d’impulsar la comercialització dels productes de proximitat. I és que en el cas concret del tomàquet, el gran nombre de varietats existents provoca que les espècies més locals, com les del Maresme, en vegin reduir la seva producció de resultes del seu descens en la demanda. D’aquesta manera, les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme vetllaran per esperonar l’increment en el consum d’aquests aliments. 

El tomàquet és un aliment present en qualsevol època de l’any; l’estiu, però, és el seu moment àlgid de consum gràcies a la seva essència refrescant. Així mateix, té unes propietats nutricionals molt beneficiàries per a l’organisme: és ric en vitamines A, B1, B2, B5 i C i conté minerals com el potassi i el magnesi, així com antioxidants que prevenen l’envelliment i que vénen donadespel pigment licopè, element que li aporta el color vermell. Al Maresme aquesta hortalissa hi te una gran rebuda, fins al punt d’haver-hi varietats pròpies comsón el Pometa i el de Montserrat. El tomàquet pometa és una varietat de tomàquet d’amanir sense ni un punt d’acidesa. Mentre que el de Montserrat es caracteritza per ser força buit per dins, amb poca polpa i d’un gust dolç que el converteix en un candidat ideal per posar-lo dins l’amanida.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive