Campiones d'Europa. Foto: rfen

Quatre ‘mataronines’, campiones d’Europa de waterpolo

Les jugadores del CN Mataró, Marta Bach, Anni Espar i Irene González, i la mataronina Roser Tarragó, guanyen l’or

La selecció espanyola de waterpolo va derrotar Rússia (13-12) a la final de Budapest per guanyar una altra medalla d’or a la capital hongaresa. Espanya ja havia aconseguit el títol europeu fa sis anys a la mateixa seu. Tres jugadores del Centre Natació Mataró (Marta Bach, Anni Espar i Irene González), i la jugadora de la capital del Maresme Roser Tarragó, van ser protagonistes d’aquest segon or del combinat estatal.

Rússia va fer el primer gol del partit, però Espanya va capgirar la situació de seguida amb gols d’Anni Espar i Roser Tarragó. El duel va seguir amb un intercanvi de cops que deixava Rússia per davant al final del primer quart (3-4).

La igualtat va presidir el partit, però el conjunt estatal va haver de remar per superar un delicat 8 a 10 en el marcador quan ja s’estava jugant el tercer quart. Anni Espar empatava (10-10) per servir un últim període d’emocions fortes.

Espanya va sortir amb més força per jugar els últims minuts i es va escapar en el marcador de manera definitiva amb tres gols seguits (13-10). Rússia ho va intentar fins la botzina final però l’or ja era de l’equip espanyol (13-12). Espanya suma la seva quarta medalla, la segona d’or, en la història del Campionat d’Europa. Totes elles guanyades aquests últims 12 anys i, en aquest cas novament, amb gran protagonisme mataroní.