La temporada de la Sirena Mataró no ha estat fàcil. L'equip ha seguit competint entre els millors (Top 8 d'Europa i en el grup capdavanter en lliga), però el fet que el Sant Andreu li prengués protagonisme en Copa i en competició domèstica trastocava el que s'havia vist en les darreres temporades. Ja ho deia Marta Bach en la prèvia de la final de la LEN, recordant que hi havia hagut molts canvis a l'equip. Per això, un triomf com el de dissabte davant el Padova significa molt més que obtenir un bronze a nivell europeu. Significa creure.

Ciara Gibson, en declaracions a la Xarxa, explicava després del matx amb les italianes que era "molt positiu veure que podem començar guanyant i acabar guanyant; sortim reforçades de cara als play-off". En tres setmanes les mataronines arrencaran el darrer gran encreuament de la temporada, uns play-off on el rival serà el Sant Andreu. Després de tres derrotes (dues en lliga i una en Copa), les de Florin Bonca podrien afrontar amb dubtes aquest duel. Però guanyar al Padova (fa un any i mig van perdre amb les italianes per 10-5) és un impuls important, una demostració que davant els grans equips també tenen capacitat de triomfar.

La mateixa Gibson expresava en aquestes declaracions que el partit havia estat el resultat de "la ràbia acumulada i la frustració de no haver pogut marcar fins el tercer quart a semifinals", i que entre totes s'havien "reforçat les unes a les altres, parlant constantment i aconseguint treure'ns un pes de sobre enorme".

Gibson, peça clau en els èxits de la Sirena aquests darrers anys, expresa amb paraules el que s'espera sigui un alliberament per poder tutejar al Sant Andreu i aspirar a la final de lliga. Com en els últims anys. I que tot plegat serveixi per consolidar un grup que l'any vinent, segur, tornarà amb més força.