Marta Bach i Helena Lloret es troben a Barcelona competint en el Campionat d'Europa de waterpolo femení, on han disputat dos partits amb sengles victòries. Les dues tenen minuts i són importants dins de l'equip de Miki Oca, i Lloret va destacar especialment en l'enfrontament davant Alemanya. Les espanyoles van guanyar per 27-2 i la canonera mataronina va anotar cinc gols. Bach també va veure porteria amb una diana.

El dia anterior les espanyoles havien guanyat a Hongria per 13-9, un rival que està cridat a competir per les medalles (cap de les dues mataronines va poder anotar). Ara tocarà jugar davant Turquia i Sèrbia per encarar la fase de grups fins a jugar-se el primer lloc amb tota probabilitat davant Rússia en la darrera jornada d'aquesta primera fase.

Helena Lloret, en declaracions a la RFEN, va explicar en acabar el partit amb Alemanya que van sortir a per totes "per marcar el ritme del partit des de l'inici; i també hi ha el gol-avarage, que tot i no contemplar-lo, sempre s'ha de tenir en compte". La jugadora també va assenyalar que ara venien partits més assequibles però que "davant Rússia serà vital" per acabar en primera posició.