“Un golejador amb capacitat, també, per assumir rols defensius. Un jugador polivalent, versàtil, amb potència i jerarquia.” Així descrivia l’entrenador del Quadis CN Mataró, Beto Fernández, el perfil del jugador que buscaven per completar la plantilla. En realitat, quan el tècnic mataroní s’expressava en aquest sentit en una conversa amb Capgròs de fa unes setmanes, ja sabia que el nom era el de Gustavo Guimarães. Ara, les negociacions han arribat a bon port i ‘Grummy’ torna a Mataró.

El jugador brasiler és un fitxatge d’autèntic luxe. Nascut ara fa 25 anys, ja va jugar al Quadis la temporada 2016/2017, en la qual va ser un dels màxims golejadors del campionat. Havia arribat a la capital del Maresme després d’adquirir experiència continental a la lliga italiana.

Acabada la seva primera etapa a Mataró, es va proclamar campió del Paulista amb el club on va començar a jugar quan tenia 16 anys, el Pinheiros de São Paulo. Itàlia, una altra vegada, i Romania, han completat les experiències internacionals d’un jugador olímpic amb la selecció del Brasil. Gustavo Guimarães és sinònim de jerarquia i una incorporació de primer nivell pel Quadis.

El CN Mataró tanca la plantilla amb el retorn de ‘Grummy’. El Centre ha confeccionat un equip que comptarà amb una base de deu jugadors formats a les categories inferiors del club, una situació excepcional a la categoria. Gent de casa i fitxatges de qualitat. Política de club que els mataronins segueixen des de fa anys.