Gran paper del Quadis a Europa. Foto: R.Gallofré

El Quadis toca sostre a la LEN EuroCup

L’equip mataroní cau eliminat a quarts malgrat un gran partit contra l’Oradea (10-8)

Només va faltar un gol per forçar els penals. El Quadis CN Mataró es va quedar amb la mel als llavis i a les portes de classificar-se, per primera vegada a la història, per les semifinals de la segona competició europea. El 12 a 9 de l’anada, però, feia estèril la victòria per 10 a 8 davant l’Oradea romanès. És la quarta vegada que els mataronins cauen en els quarts de final d’aquest torneig. Sibenik, Brescia, Radnicki, i ara Oradea, han impedit a l’equip de la capital del Maresme jugar unes semifinals de l’EuroCup (antiga Copa LEN).

El Quadis va començar el partit fort al darrere i demostrant eficàcia en les jugades d’home de més. Els gols de Ramiro Veich, Àlex Codina i Grummy situaven els locals per davant al final del primer quart (3-1). Tot semblava torçar-se de manera definitiva quan l’Oradea equilibrava el marcador durant el segon període i el Mataró perdia Àlex Codina per tres exclusions. El conjunt local, però, va reaccionar amb energia per arribar al descans amb l’eliminatòria empatada (6-3).

Un intercanvi de cops durant el tercer quart servia de preludi pel desenllaç. El Mataró, amb gols de Yáñez i Grummy, tornava a posar-se tres amunt (9-6 i 10-7) quan el partit ja encarava el seu tram final. Un gol de l’equip de Transsilvània a dos minuts i mig pel final dictaria sentència (10-8) perquè el Quadis ja no sabria aprofitar el seus últims atacs. S’acabava, d’aquesta manera, un apassionant viatge europeu que ha portat el CN Mataró fins els quarts de final de la segona competició continental en importància.