Gran paper del Quadis a Europa. Foto: R.Gallofré

El Quadis es classifica pels quarts de final de l’EuroCup

L’equip de Beto Fernández supera el Montpeller i el Noisy

El Quadis CNM jugarà els quarts de final de l’EuroCup (abans Copa LEN) per quarta vegada a la seva història. Ho farà gràcies a les victòries d’aquest cap de setmana davant els dos equips francesos amb qui compartia grup de 1/8 de final, una ronda que s’ha jugat a Mataró. 8 a 6 davant el Montpeller i 10 a 9 contra el Noisy.

Germán Yáñez, amb 3 gols, va liderar l’atac en la victòria de divendres davant el conjunt occità. Ben secundat en atac per Lluc Bertran i Àlex Codina, amb 2 gols cadascú, i també per les decisives parades de Mario Lloret, el Mataró va superar el Montpeller per un ajustat 8 a 6.

L’endemà, amb la classificació en joc davant el Noisy, l’equip de Beto Fernández no va fallar. El Quadis va saber aixecar-se després d’un començament nefast. Els francesos s’avançaven amb tres gols consecutius mentre el Mataró deixava escapar jugades en superioritat. Abans d’acabar el primer parcial, però, els locals ja havien retallat diferències (2-3).

Els mataronins, liderats per un immens Edu Mínguez, ja manaven al descans (6-5) i serien capaços d’obrir una petita escletxa durant el tercer quart (9-7). Els nervis d’un i altre equip van presidir l’últim període, però el Centre Natació Mataró podria respirar tranquil després d’un últim gol de Mínguez (4 en total) en el darrer minut de joc. Encara hi hauria temps per un altre gol a l’altra banda de la piscina, però la victòria es quedava a casa (10-9).

El Quadis va perdre amb l’Eger hongarès (8-12) el partit que decidia el primer lloc del grup, però tots dos equips disputaran els quarts de final de l’EuroCup. El Centre Natació Mataró va viure un dissabte històric, amb aquesta classificació europea i el títol de la Supercopa d’Espanya de l’equip femení.